Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a lomtalanításkor

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Indul a harc- kezdődik a fővárosi lomtalanítás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Indul a harc- kezdődik a fővárosi lomtalanítás


2019/02/21
Pi

Ismét kezdődik Budapest legfurcsább jelensége: a héten indul ugyanis a lomtalanítás a fővárosban. Ezzel együtt elindul a szokásos "harc" is a városban.

Budapesti lomtalanítás

Sok-sok évvel ezelőtt, kisiskolás fejjel találkoztam először a megmagyarázhatatlan jelenséggel: Angyalföld nyugodt, kertvárosias része hétfő reggelre valami óriási koszfészekké, ember magasságú lomtárrá változott. Akkor még nem értettem, ma azonban már tudom: lomtalalnítás volt a kerületben, ami által valósággal felbolydult az addig nyugodt kis környék élete.

Köröző autók mindenhol, idegeskedés, torlódás, veszekedés és piszokhalom vette át az „irányítást” a város azon részét.A helyzet ennyi idő elteltével nem lett „európaibb”, ma is nagyon hasonló dolgok zajlanak le, teljesen mindegy, hogy mely részéről is beszélünk a városnak.

A Fővárosi közterület felügyelet idén is kiadta a szokásos tájékoztató jellegű intézkedési csomagját, melyre jó odafigyelni, hiszen be nem tartása esetén komoly bírságba futha bele az ember. Például jó észben tartani, hogy a "nagydarabos hulladékot" az előre meghatározott napon, 18 óra után szabad kitenni az utcára.

„Elvileg” megszűnik a –nincs jobb szó rá- területfoglalási mechanizmus is, ami azt jelenti, hogy  a kihelyezett portékákat értékesnek gondoló személyek egyszerűen lefoglalják a kiszemelt darabokat addig, ameddig a társak platós kocsival, vagy furgonnal a helyszínre nem sietnek, hogy magukévá tegyék a portékát, mellyel nyilván való módon aránytalanul akadályozzák a forgalmat.

A kerületi lomtalanítási időpontok folyamatosan bővülő listáját az FKF a honlapján mutatja be. A lomtalanítással kapcsolatos általános információkat itt lehet megtalálni.
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.