Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Városligettel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > A fejlődő Városligetről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A fejlődő Városligetről


2018/12/06
Pi

A Liget Budapest projekt megfelel a modern kulturális intézményektől elvárt összes 21. századi szempontnak, sőt a fejlesztések Európa szerte a legkorszerűbbnek számítanak.

Városliget fejlődése

A megváltozott parkhasználati szokásokhoz igazodva, illetve a kulturális intézményekkel szembeni modern és interaktivitást igénylő felhasználói elvárásoknak megfelelően 21. századi, úgynevezett SMART technológiai megoldásokkal épül Európa legnagyobb és legkomplexebb kulturális fejlesztése, a Liget Budapest minden projekteleme. 


Jó ütemben haladnak a Liget Budapest Projekt munkálatai, hat év alapos tervezőmunka után idén már több parkrészt átadtak és az év végére több kiemelt fejlesztés is elkészül. A parkfejlesztés első üteme lezárult, átadták többek a kutyás élményparkot, megújult a Vakok kertje és birtokba vehették a korszerű a ifjúsági sportpályákat is. A Szépművészeti Múzeum október 31-én megnyitotta kapuit, a Néprajzi Múzeum és az Állatkert bővítéseként megvalósuló Pannon Park pedig jó ütemben épülnek. 
A jövő év elején várható az egykori Szabolcs utcai klinikák helyén megvalósuló Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületeinek műszaki átadása, befejeződik a komáromi Csillag erőd rekonstrukciója és bővítése, valamint az Olof Palme Ház műemléki restaurálása is. Idén nyáron elkezdődött a Dózsa György úti mélygarázs megvalósítása, a Magyar Zene Háza építése. 
Hamarosan elkezdődik az Új Nemzeti Galéria építése, a Magyar Innováció Háza és Városligeti Színház kivitelezése, valamint a parkfejlesztés java, köztük Európa legnagyobb játszóterének kialakítása is - olvasható a közleményben.
 
37Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.