Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt augusztus 20-al

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Hosszú hétvége és a Balaton, hosszú hétvége és Magyarország

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hosszú hétvége és a Balaton, hosszú hétvége és Magyarország


2019/08/09
Pi

Azt megszokhattuk már, hogy a hosszú hétvégéken megtelnek a szálláshelyek országszerte, azt azonban nem, hogy mi van akkor, ha az a bizonyos időszak a nyárra esik. 

Balaton augusztus 20

Az elmúlt években nem nagyon fordult elő, hogy a legmelegebb évszakban több napot is otthon tölthetnénk szabadság nélkül, 2019 azonban szerencsés év ebből a szempontból.

Szóval mi a helyzet a szállásokkal, hotelekkel, apartmanokkal idén?Természetesen megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén, a tavalyihoz képest több mint a felével nő a forgalom. Idén Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget.

A tavalyi évhez képest 57 százalékkal nő a forgalom, míg egy átlagos augusztusi hétvégéhez viszonyítva több mint két és félszeres a növekedés.

Az átlagos foglalási érték 58 500 forint körül alakul, ez 40 százalékkal több, mint bármikor a hónapban. Ebből tehát az következik, hogy a szállásadók jól felkészültek a várható rohamra és már jó előre megemelték az áraikat erre a frekventált időszakra.

Persze nem lett ennyivel gazdagabb a magyar ember, hanem hála a cafeteria programnak, sokkal bátrabban költenek a SZÉP-kártyás fizetést választó vendégek. Esetükben az átlagos foglalási érték 107 500 forint. Az előzetes adatok szerint minden 10. esetben SZÉP-kártyával rendezik a számlát a vendégek. Idén júliusban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre a kártyabirtokosok, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

Hogy melyek a legfelkapottabb szálláshely típusok? Nos az apartmanok és a vendégházak azok, a vendégek csaknem fele valamelyikükben tölti a hosszú hétvégét. 

A belföldi úti célt választó vendégek körében Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legvonzóbb. A települések toplistáján őket követik Szeged, Gyula és Hévíz. A top tízes rangsorba Nyíregyháza, Balatonfüred, Budapest és Zalakaros is bekerült.
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.