Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szórakoztató érdekességek és tudnivalók a nagy világból!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Fa struktrúrájú kategorizálás > Külföld

Külföld

Utazás külföldön – Tippek, ötletek, úticélok

 

Ez egy nagyszerű, nagy világ, amit mindenképp el kell indulnod felfedezni! Az Eztörtént.hu-n számos hasznos tanáccsal látunk el, ami jól jöhet egy külföldi utazás során! Csomagok, úticélok, felkészülés.. Mind fontos szerepet játszik egy külföldi utazás során! Nem számít, mennyit utaztál már a hazádban, van valami izgalmas és félelmetes az első tengerentúli utazásban. Minden utazónak szüksége lehet jó tanácsokra akár csak Európán belül, akár másik kontinensre utazunk! Egy teljesen új, más és idegen helyre menni végtelenül izgalmas, de egy kicsit ijesztő és zavaró is lehet. De, ennek nem kell így lennie! Kövesd ezeket az egyszerű tippeket a zökkenőmentes utazáshoz külföldön!

 


Legjobb külföldi úticélok, tippek, tanácsok, beszámolók

 

A legfontosabb tippek az első külföldi utazók számára? Kerülje el a felesleges stresszt azzal, hogy jóval a várható indulás előtt igényeljen útlevelet. Ne foglaljon repülőjegyet, és ne intézkedjen, amin nem lehet változtatni, amíg nincs a kezében az a kis könyv, amely ajtókat nyit az egész világon. Egyes nemzetközi járatok megkövetelik, hogy foglaláskor vagy online bejelentkezéskor adja meg az útlevélszámát, ezért a legjobb, ha először birtokolja azt, mielőtt bármit is foglalna.


Miután megérkezett az útlevele, készítsen papír és digitális másolatot az azonosító oldalról. Adj egyet a szüleidnek, hogy megőrizzék, a másikat pedig tartsd a pénztárcádban. Készítsen fényképet telefonjával, és őrizzen meg egy minőségi digitális másolatot a Google Dokumentumokban. Miután megkaptad a vízumbélyeget, készíts róla képet is.

Az útlevélre gyakrabban lesz szükséged, mint gondolnád – nem csak repülés közben! Sok szállodának be kell szkennelnie az útlevélazonosító oldalt. Ne ijedj meg ettől, ez teljesen normális. Vannak, akik akár az útlevelüket is maguknál tartják a tartózkodásuk alatt, hogy biztosítsák a szállás árát, és megóvják a lopástól. (Ez nem olyan gyakori, mint korábban az online foglalás előtt, de ne lepődj meg, ha néhány távoli országban is előfordul.)


Míg a legtöbb ország technikailag megköveteli, hogy a külföldiek mindig maguknál tartsák az útlevelüket, ez nem a legcélszerűbb, mivel a világ minden táján vannak zsebtolvajok és táskarablók. Itt jön jól az Ön által készített papírmásolat.

 

Hova utazzunk külföldre?


Íme néhány fontos dolog, amit fel kell tenned magadnak, amikor leszűkíted a választási lehetőségek szó szerinti világát:

Hazád közelében szeretnél maradni, vagy messzire mennél? Az első utazás alkalmával nem árt valahonnan közelről indulni, és messzebbre indulni, mert jobban érzi magát nemzetközi világjáró utazóként.


Beszélsz idegen nyelvet? Vagy kényelmesen utazol olyan helyre, ahol nem beszélik a nyelvedet? Franciaország volt az első olyan ország, amelyet meglátogattam, és amely nem volt angol vagy spanyol nyelvű ország, és teljesen le voltam nyűgözve attól, hogy nem tudok kommunikálni.
Szívesen találsz új barátokat, és szeretnél kapcsolatot teremteni a helyiekkel? Ha igen, érdemes megfontolni egy vezetett túra lefoglalását – ez nagyszerű módja annak, hogy kapcsolatba léphessen az utazótársaival, és sok túra lehetőséget kínál arra, hogy helyi idegenvezetőkkel is találkozzon.


Mit vársz a legjobban? Vonzzák a gyönyörű épületek és építészet, ízletes vagy szokatlan ételeket eszik, pihen a tengerparton, hegyet mászik, vagy csak bulizni szeretne? Segíthet, ha felír egy gyors listát, hogy kitaláljon 1-2 dolgot, amelyek a legvonzóbbak az első tengerentúli utazás során.

További külföldi utazási tippekért pedig kövesd az Eztörtént Külföld oldalát! Igérjük rengeteg ajánlóval és külföldi utazás tippel segítünk a nagy kalandban!
 

szállodamarketing

2023/08/19 - ZH

Szállodaüzemeltetési tippek, hogy 2024-ben még több szállodavendég foglaljon!

A szállodaüzemeltetés területe mindig is dinamikus volt, és a vendégigények folyamatosan változnak. Az innováció és a minőségi szolgáltatások kritikusak ahhoz, hogy a szállodák versenyképesek maradjanak és növeljék a foglalásaik számát.
« 1 »

érdekesség
Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!