Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Kékszalaggal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Jön az 51.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Jön az 51.


2019/07/17
Pi

Európa legnagyobb tókerülője a Kékszalag vitorlás verseny, legyünk rá büszkék. Érdekességek a versenyről!

Kékszalag verseny

Holnap kezdetét veszi az 51. Kékszalag vitorlásverseny, mely a legnagyobb tókerülő megmérettetése az országnak, a térségnek és egész Európának is egyben. Az előnevezések alapján hat-hétszáz hajót várnak a viadalra, amely azt jelenti, hogy könnyedén megdőlhet az eddigi nevezési rekord.

Az eddigi nevezések alapján előzetesen leszűrhető, hogy kiegyensúlyozottak az erőviszonyok az idei versenyen, a meteorológiai előrejelzések pedig gyenge szelet ígérnek holnapra a Balaton környékére.A Kékszalagot először 1934-ben rendeztek meg. A Balatonfüreden csütörtök 9 órára kiírt rajt után a hajósoknak 48 óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy teljesítsék a mintegy 155 kilométert.

A Kékszalag távját tavaly a svájci Rodolphe Gautier vezette és Christophe Peclard kormányozta Safram tette meg leggyorsabban 12 óra 40 perc 31 másodperc alatt. A verseny abszolút időrekordját a Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty, egy kétárbocos, kéttestű, magyar fejlesztésű hajó tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt ért célba.

Hogy mi várható, milyen látványban lehet részese annak, aki holnap a Balaton környékén tartózkodik, annak itt egy videó a tavaly előtti versenyről. Igazán látványosnak néz ki kívülről is, igaz?

 

Forrás: youtube.comKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.