Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt az ősszel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Az ősz védelmében

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az ősz védelmében


2019/10/15
Pi

Sokan nagyon nem szeretik, de érvek százai mondatják azt, hogy az ősz messze a legjobb és legszebb évszak az évben!

Ősz szépsége

Itt van az ősz, itt van ujra,

S szép, mint mindig, énnekem.Tudja isten, hogy mi okból

Szeretem? de szeretem.

Nagyjából az az a pillanat, amikor sok ember rájön, hogy az ország történetének egyik legjobb, de mindenképpen legismertebb költőjének nagyon igaza volt, mikor eme sorokat papírra vetette 1848. novemberében.

Nehéz igazából megmagyarázni, mint ahogyan Petőfinek is az volt anno, hogy miből is adódik ez a szerelem az ősz irányába. Hiszen vége a nyárnak, jönnek a hűvösebb reggelek, a természet felkészül a télre, elhalódnak a virágok és növények, kezdődik az iskola, pára, köd és még sorolhatnánk napestig a kifogásokat az ősz ellen.

Azonban talán a kifogások egyszer s mint az erényei is ennek az évszaknak.
Vége a kibírhatatlan kánikulának, végre elviselhetőbb az idő, a fák és növények ezernyi színben pompáznak tovább, ilyenkor a legfelemelőbb érzés autóval suhanni a szerpentinen. Csodálatos élmény a hulló falevelek között utazni. Az iskola mellett csak a legelvakultabbaknak vannak érveik, mellette mi magunk sem tudunk semmi jót(…) felsorolni a pártján, de a pára, a köd igazán hangulatos tud lenni egy később napsütésbe forduló szombat reggelen.

Az ősz valószínűleg a legkarakteresebb évszak. Arról mindenkinek eszébe jutnak színek, szagok.
Az ősz a legjobb időszak arra, hogy a szerelemesek összebújjanak és jókat beszélgessenek, nézzenek valamit. És ha ellene napestig lehetne sorolni az érveket, a programokat, melyet az ősz ad a számunkra, azokat is a végtelenségig tudnánk folytatni.

Most egy olyan videót mutatunk, mely annyira jól visszaadja azt, hogy milyen csodás is az évnek ezen szakasza Magyarországon, hogy azt még pluszban leírt 10.000 karakter sem tudná visszaadni.

Beszéljenek hát a képsorok a betűk helyett!

 

Forrás: pixabay.com, youtube.com

winterseitler képe a Pixabay -en. S. Hermann & F. Richter képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.