Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a viharral

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Balatoni vihar

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Balatoni vihar


2019/07/30
Pi

Évente összesen egyszer van ilyen vihar a Balatonnál, mint amilyen most volt. Nem várt következményekkel jár egy ilyen esemény!

Balatoni vihar

Mindannyian voltunk már nyáron a Balatonnál, így azt is tudhatjuk ezáltal pontosan, hogy nem mindig napsütéses és tökéletes ilyenkor az idő errefelé.

Ha a tóhoz ilyenkor nyáron, egy zápor, zivatar érkezik, az sajnos nem viccel, nem kérdez kétszer.A nyarak ráadásul mostanában eléggé viharosak tudnak lenni, azonban a hír, ami most érkezett, még a tóról és az időjárásról egyébként sokat tudók is meglepődtek.

A Balaton víztükre a hétvégén ugyanis kibillent az egyensúlyi állapotából. Hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy eme szokatlan jelenség hatására 40 centiméteres különbség alakult ki a siófoki és a Keszthelyi part vízállása között.

Az adatok szerint szombaton a Balaton átlagos vízállása reggel 113 centiméter volt, a 18 órakor (tehát a nagy hétvégi vihar után) mért adatok szerint azonban már Siófokon 100, Keszthelyen 140 centiméteres volt a vízállás.

Mielőtt valaki óriási szenzáció, példa nélküli eset után kiáltana, annak fontos tudnia, hogy ha nem is sokszor, de pár alkalommal már mértek ilyen adatot a tónál. A jelenség tehát nem számít rendkívülinek, de mindenképpen szokatlannak mondható a szakemberek szerint. Ezt is mutatja, hogy ilyen legutóbb fél éve történt, tehát összességében kijelenthető, hogy szezononként egyszer történik ilyen.

33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.