Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Balatonnal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Ez is kell a Balaton csodájához

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez is kell a Balaton csodájához


2019/05/17
Pi

A Balaton nem lehetne az ami, ha ezek a helyek nem lennének ott körülötte. Mutatjuk részletesebben hogy melyek ezek!

Balaton környéke

A Balaton Magyarország egyik legnagyobb turisztikai értékkel bíró „attrakciója”, nyaranta meg egyenesen első számú szabadidős helyszíne.

Azonban az idők során, főleg a 90-es éveket, de alighanem a 2000-es évek elejét is idevéve a balatoni tendencia megváltozott. Sokáig tartotta magát az, hogy a magyar gazdaság idegenforgalmi bevételeit jelentős mértékben befolyásolják a külföldről hazánkba látogató, első sorban német turisták által itt eltöltött idő, és az ebből származó bevétel. Azonban ahogyan az európai, úgy a magyar trendek és tendenciák is megváltoztak.Manapság inkább hazánk fiai jönnek a Balatonra nyaralni, pihenni, szórakozni, a külföldiek inkább a még nagyobb nyüzsgést biztosító Budapestet veszik célba.

Az is elmondható, hogy mára nem csak a német, hanem az angolok is előszeretettel látogatnak el hozzánk, hiszen árak tekintetében, és szabályozottság terén is messze járunk a brit szigetektől, melyet ők ki is használnak.

Szóval manapság a Balaton megmaradt inkább a magyaroknak. Persze jönnek külföldiek is, de közel sem olyan számban, mint 15, vagy még inkább 25 évvel ezelőtt. Sokszor, sokan tárgyalták már ki a magyar tenger csodáit, melyek tényleg akadnak szép számmal.

Mi azonban most nem a hűs habokra, a csobbanásra, a fagyira és persze a lángosra gondolunk, hanem a tavat körülölelő környezetre, az északról és délről is a tavat „markában tartó” tájakra gondolunk.

A Balaton-felvidék ezernyi csodájával, tájával, kiránduló helyeiről ismerszik meg, míg délről a Kis-Balaton jelenti a látványosságot, a természeti értéket, melyet mindenkinek látnia kell. Persze ide (szerencsére) nem lehet olyan szabadon bejárni, tekintettel arra, hogy egyes részei el vannak a térségnek zárva a külvilágtól.

A Balaton-felvidék várai és a Kis-Balaton természeti értékei azonban így is fontosak, melyet nagyon jól szemléltet a következő videó. Láthatjuk mindazt, ami a környékhez nagyon sok hozzáadott értéket párosít, ami nélkül egyik első számú természeti értékünk sem lenne az, ami.

Íme a Balaton környéke:

 

Forrás: youtube.com
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.