Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Balaton jegével

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Kissé már befagyott a Balaton jege

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kissé már befagyott a Balaton jege


2020/01/09
Pi

Minden tél egyik legfontosabb kérdése az, hogy mikor fog befagyni a Balaton jege? Jelentjük ez megtörtént, azonban még korai lenne arról beszélni, hogy mikor lesz annyira biztonságos a jégtakaró, hogy rá is lehessen lépni.

A Balaton jege

A Balaton nyílt vízén többé-kevésbé összefüggő, vékony jégréteg alakult ki keddre az éjszakai fagyoknak köszönhetően, azonban érdemi jégvastagodásra nem lehet számítani a következő napokban, amiből egyenesen következik, hogy a tó jege sportolásra alkalmatlan.

A jég vastagsága a nyílt vízen per pillanat nem haladja meg a 2 centimétert, és bár egyes öblökben ennél valamivel több is lehet, ez még sehol nem bír el embereket. A következő napokban még fagypont alatt lesz éjszakánként a hőmérséklet az üdülőrégióban, de a nappali felmelegedések miatt számottevően nem hízik tovább a Balaton jege, amit még a feltámadó szél is összetörhet ráadásul.Egy szó, mint száz - még nem árt vigyázni a tóval. Amint az időjárás lehetővé teszi, a szakemberek tájékoztatni fogják a közvéleményt, hogy mely kijelölt területeken (szigorúan csak ott!)  lesz lehetőség korcsolyázásra a tavon.

Forrás: MTI
BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.