Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Büfével

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Sokkal jobbak a balatoni büfék állapota

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Sokkal jobbak a balatoni büfék állapota


2019/08/08
Pi

Volt honnan valljuk be, de sokat fejlődtek a balatoni büfék. Nektek mi a tapasztalatotok ez ügyben?

Balatoni büfék

Ha nyár, akkor jó idő, ha jó idő, akkor a magyar ember meg sem áll a Balatonig.

Hiába élünk immáron a 21. században, a paleo, a diéta és a minden mentesség korában, azt valahogy nem lehet kiölni a hazánk fiából és lányából (szerencsére), hogy a jó magyaros ételeket fogyassza.Hogy hogyan jön ez ide? Természetesen a Balaton és a magyar gasztronómia szorosan összekapcsolódik. A lángos, a fagyi, a sör, a hekk – ezek mind-mind balatoni sajátosságok nyaranta.

Tegyük a szívünkre a kezünket: életünk legjobb és legrosszabb lángosa is nagy valószínűséggel a Balatonnál volt elfogyasztva. Vannak olyanok, akik csak ezért mennek le a tóra.

Természetesen az évek során a kereslethez alakították a kínálatot és sorra jelentek meg az újabb büfék, ilyen-olyan színvonalon.

A 90-as években és a 2000-es években két dolog volt biztos: a nyár végén a balatoni vendéglátósok azt nyilatkozták, hogy rossz, veszteséges nyáron vannak túl, illetve az is borítékolható volt, hogy 10-ből, 5 hely nem, a megfelelő színvonalon működött.

Manapság ez már változóban van, hála a lakossági nyomásnak és annak, hogy a különböző hatóságok gyakran ellenőrizték ezeket a balatoni vendéglátóhelyek színvonalát.

A balatoni lángossütők idei ellenőrzésekor talált ugyan hiányosságokat a Nébih, de összességében kedvezőnek ítéli az ott szerzett tapasztalatokat. Az élelmiszerbiztonsági felügyelők júniusban a Szupermenta tesztsorozat keretében több mint 140 mintán csaknem 500 laboratóriumi mérést végeztek, és összesen 300 ezer forint bírságot szabtak ki. A 12 ellenőrzött vendéglátóhelyből 8-nál találtak kisebb hiányosságokat, ám ezeket a tulajdonosok azonnal ki is javították. Komolyabb hiányosságok miatt 2 helyszínt figyelmeztetniük kellett, további kettőt pedig megbírságoltak személyi és helyszíni higiéniai kifogások, valamint lejárt élelmiszerek tárolása miatt, de ezek ügyében is gyorsan intézkedtek az érintett vállalkozók.

A szakemberek mintát vettek a lángosokból, a sütőzsiradékokból. Utóbbiak között csupán egy esetben találtak kis mértékű eltérést a megengedetthez képest, és az érzékszervi vizsgálatokon is csak egy lángost minősítettek átlag alattinak. Az értékelést - beleértve a vendéglátósok felszereltségét, választékát, a higiéniát, a kiszolgálást és az összbenyomást is - kívülállókkal is elvégeztették. 

A hatósági és fogyasztói tapasztalatok összegzése alapján a révfülöpi RÉV Büfé lett az első, Zamárdin a Sarok Büfé a második, a harmadik pedig a balatonszárszói Róza Mama Büféje.

 
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.