Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a balatoni strandokkal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Bezárulnak a kapuk

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Bezárulnak a kapuk


2020/04/07
Pi

Senki nem tudhatja még, hogy mi lesz a mostani időszak végén. Mikor lesz vége? Hogy lesz vége? Nem tudhatjuk. Ami elképzelhető: a jövő érdekében lehet, hogy be kell áldoznunk az idei nyarat.

Balatoni strandok zárása

Amikor azt írjuk, hogy be kell áldozni a nyarat, az ember azt mondja, hogy meg van az esélye, hogy idén nem lesznek tömegek adott esetben a Balaton partján. Sőt! Elképzelhető, hogy 2020-ban a balatoni strandok sem fognak kinyitni.

Már most, április elején is a koronavírus járvány terjedésének csökkentése érdekében több Balaton-parti településen bezárták az önkormányzatok az ebben az időszakban a sétálásra igénybe vehető strandokat.

Sajnos a tapasztalatok rosszak. Hiába vannak az egész országra kiterjedő korlátozások, az emberek a jó idő beköszöntével hajlamosak a szabályok figyelembevételének mellőzésére. A jó idő hatására,  a megnyitott strandokon nagyobb tömegek gyűltek össze és sajnos nagyon sokan nagyon közel napoztak egymáshoz. Keszthelyen például a városi strandok üzemeltetője a rendőrséggel egyeztetve úgy döntött, hogy átmenetileg mindhárom strandot bezárják, hiszen a legfontosabb most az emberek egészségének védelme.Gyenesdiáson a strandok még üzemelnek, azonban a település minden játszóterét lezárták.

Vonyarcvashegyen a keszthelyi és a gyenesdiási rendelkezések keverékét alkalmazzák akkor, amikor is mind a játszóterek mind a strandok látogatását is megtiltották. A horgászok számára új helyeket jelöltek ki, így nekik a strandunk melletti területen, a csónakkikötő és a vitorláskikötő közötti szakaszon lehet tartózkodni, betartva az egymás közötti előírt távolságot.

Így állnak most tehát a Balaton nyugati felén a strandok. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a többi strand intézkedése a járvány előre haladtával. A választ sajnos sejtjük, amely a jó idő beköszöntével még fájdalmasabb lesz mindenki számára.
BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.