Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Balatonnal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Balaton: változások szelei érződnek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Balaton: változások szelei érződnek


2020/05/01
Pi

Komoly változások jöhetnek a Balatonnál, magánkézbe kerülhet több állami tulajdonú ingatlan. Ennek azonban nem mindenki örül.

Balatoni változások

Profiltisztításról szóló reorganizációs tervet készített a tavaly nyár végén meghatározó állami többségi tulajdonba került Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) új igazgatósága, a javaslatra május 6-ig várja a kisebbségi tulajdonba került balatoni önkormányzatok szavazatait.

A terv célja, hogy a BAHART - alapvetően közfeladatot ellátó, nemzeti tulajdonú hajózási társaságként – megújuljon.



Az elképzelések szerint megszűnne a társaságnál a szálloda-, kemping- és vitorláskikötő-üzemeltetés - ez utóbbi bérbeadással -, valamint több menetrendi és sétahajójárata. Öt hajót kivonnának a forgalomból, négy kikötőt bezárnának, ingatlanokat értékesítenének, a dolgozói létszámot 65-tel csökkentenék.

Az állami tőkeemelés, a megtakarítások, és az értékesítésekből fakadó bevétel segítségével kiemelten fejlesztenék a kompközlekedést, végrehajtanák a társaság műszaki modernizációját, és megvalósulhatna több időszerű fejlesztés.

A javaslat szerint a nem közcélú tevékenységek kiszervezése és a megmaradó alaptevékenységek racionalizálása nyomán a BAHART működési hatékonysága összességében javulna.

Az intézkedések 2021-től évi mintegy 200 millió forintos pozitív hatással járhatnak, amely lehetővé teszi, hogy a cég működése a közcélú menetrendi hajózás optimalizált fenntartása mellett sem válik veszteségessé.

Fontos, hogy a fentebb leírt tervezetet a kisebbségi tulajdonosok támogatása nélkül is elfogadhatják.

A Balatoni Szövetség szerint a BAHART reorganizációs javaslata egyértelműen és teljesen ellentétes az önkormányzatok által eddig képviselt működési koncepcióval.

Itt tart most az ügy, újabb viharfelhők gyülekeznek a Balaton egén?




Balaton



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!