Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt anno Balatonmáriafürdővel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Anno a Balatonnál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Anno a Balatonnál


2020/06/18
Pi

Nem a Balaton legnagyobb települése, ez kétségtelen. Azonban látni az 1986-os Balatont mindig nagy élmény, ennyi év elteltével.

1986 nyara Balatonmáriafürdőn

Ki emlékszik még a filmre, melynek az a címe, hogy Régi idők focija? Nyugalom, nem sport jön, de nem is film. Nosztalgia azonban igen, méghozzá a Balatonról!

Mikor az ember azt hallja, hogy balatoni település, akkor eszébe jut Siófok, Balatonfüred, Keszthely, esetleg egy gyerek tábor helyszíne. Ami biztosan nem ötlik fel senkiben, az a tó délnyugati része, közelebbről Balatonmáriafürdő.

Pedig Balatonmáriafürdő manapság már népszerű üdülőhelynek számít, melynek az év közbeni lélekszáma az 1000 főt sem éri el. Érdekes, de a település adottságaihoz képest sok a német nyelvterületről érkező vendég.Hogy idén mi várható, azt senki nem tudja még. Az azonban, hogy mi volt az 1980-as években, az ma már történelem. Szerencsére a VHS korszak hajnalán, 1986-ban nyáron készült egy felvétel, mely felkerült a legnagyobb videómegosztó portálra.

Ezt felidézve nosztalgiázzunk most egy kicsit a régi autókat, ruhákat, divatot látva. Hogy nyaraltak szüleink, vagy hogy élveztük mi régen a nyarat? Egy kis múltidéző következik most.

Izgalmas, igaz?


Forrás: yo​​​​​utube.com, fortepan.hu
BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.