Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Benedek Tibor halálára

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Isten veled, Bajnok!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Isten veled, Bajnok!


2020/06/22
Pi

Benedek Tibor halála megrendítette az országot. A sportot szerető és nem szerető emberek milliói érzik most azt, hogy nincs ez így rendjén, hogy egy ilyen erős, fiatalember meghaljon. Sajnos a halála elkerülhetetlen volt.

Bededek Tibor emlékére

Hallod? Meghalt a Benedek Tibi! Tegnap reggel, mint egy villámcsapás, úgy jött ki ez a két mondat, egy ma oly divatos videókonferencia előtt a számból-de bevallom, a mondat eleje nem pontosan így hangzott, az most nem lenne idézhető. Ennyire megdöbbentő volt a hír, melyet a sportot szerető és nem szerető embernek egyformán nehéz feldolgoznia.

Lehet itt „leg” szavakkal dobálózni –legnagyobb, legjobb, legtehetségesebb”- de úgy gondolom, hogy felesleges. Benedek Tibor életét az általa kiharcolt eredmények minősítik a legjobban.

„Micsoda példakép volt Ő!” Nem azért mondja ezt most 10 millió magyar bármelyike vagy a vízilabdát értő és szerető sok millió emberből bárki, mert a halott emberről ilyet kell mondani. Azért mondják ezt, mert a győzelmeivel -ahogyan azokat elérte és ahogyan azokat kezelte – minden embernek példát mutatott.
Manapság divat egy-egy siker, győzelem után mellett döngetni és azt mondani, hogy „Én vagyok a legnagyobb!”. Benedek Tibor azonban nem ilyen volt. Pontosan ez az a hozzáállás, melyet tanítani kellene a jövő fiatalsága számára.
A legjobb idézet -melyet sokan emlegetnek ezekben a szörnyű napokban- pontosan megmutatja, hogy mitől is volt Ő A Benedek Tibor: „…Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.”Egy ideje már sejteni lehetett, hogy nagy a baj. A kevés képen melyeket megosztottak róla, látszott, hogy az egykor hatalmas izomzattal bíró sportember, nagyon lefogyott. Nemrég jött a hír, hogy minden a sporttal kapcsolatos tevékenységtől visszavonul. Érthetetlennek tűnő döntés volt, mely a halálával igazolást nyert mindenki számára. A gyilkos kór nem adott esélyt a számára.
Benedek Tibor azonban megmutatta: nem csak a győzelmet kell méltósággal elviselni, hanem az elkerülhetetlen vereséget is. Ha nincs lehetőség a győzelemre, akkor sem válhat az igazi Ember más személlyé. Erről ismerszik meg az Ő fajtája.

Az élet és a halál egyik legnagyobb problémája az, hogy az embert akkor ismerik el igazán, akkor szeretik a legjobban, amikor már nincs többé. Azonban nem akkor kell, hiszen halálában mire megy a szeretettel, az elismeréssel?
Csak remélni lehet, hogy Benedek Tibor tudta, hogy mennyire szeretik, tisztelik és becsülik.
Ilyen emberek kellenek a világnak. Sajnos most meghalt az egyik utolsó. Viharos időkben ez a legnagyobb villámcsapás.

Nyugodj békében Benedek Tibor!
hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!