Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a tavaszi Budapesttel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Állandó kérdés Budapestről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Állandó kérdés Budapestről


2020/02/25
Pi

Időről-időre jönnek a hírek, hogy Budapest népszerűsége nő a külföldi turisták körében. Mi, akik itt élünk nap, mint nap, ezt nem igazán érthetjük: miért olyan népszerű ez a város? Mit tud Budapest, amit más város nem, vagy csak alig?

Budapest tavasza

Budapest 2020 tavaszán.

Időről-időre jönnek a hírek, hogy Budapest népszerűsége nő a külföldi turisták körében.
Mi, akik itt élünk nap, mint nap, ezt nem igazán érthetjük: miért olyan népszerű ez a város? Mit tud Budapest, amit más város nem, vagy csak alig?Érdekes kérdések ezek. Aki nap nap után járja a várost, annak talán nem is tűnik föl, hogy mennyire újul a város. Hiszen mibe futunk mi bele? Bosszantó dugók  (melyek a külföldi példákat látva nem is annyira nagyok), állandó metrófelújítás, le-le robbanó villamosok, hangos és gyakran szemetes bulinegyed, részeg angol turisták.

Ez persze a negatívum lista, mely lehet, hogy hosszabb (sőt biztosan).

Azonban negatív dolgok minden helyen, nagyvárosban megtalálhatóak. Úgy tartják, hogy Londonban lépni sem lehet a külföldiektől, Párizs útjai sokkalta rosszabbak a sok macskakő miatt, Olaszország nagyvárosaiból gyakran jönnek hírek a szemétszállítási problémákról, Moszkvában állandó a dugó és ez a lista bizony végeláthatatlan.

Akkor miért is kedvelhető hely a magyar főváros? Mert olcsó, a távolságok jól bejárhatók, a szállásaink és a vendéglátásunk messzi földön híresek, mi magyarok igenis szíves vendéglátók vagyunk, jó strandjaink vannak, télen-nyáron érdekes helyek várják az idelátogatókat.

Mit keres egy külföldi turista, aki idelátogat hozzánk?

Időről-időre felbukkannak új videók, melyek ezzel a témával foglalkoznak. A legnagyobb videómegosztó oldalon sokkal több ezzel a témával foglalkozó felvétel van, melyek közül mi most kiválasztottuk a leghangulatosabbat.

Íme:

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com
BudapestKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!