Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a tavaszi Budapesttel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Állandó kérdés Budapestről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Állandó kérdés Budapestről


2020/02/25
Pi

Időről-időre jönnek a hírek, hogy Budapest népszerűsége nő a külföldi turisták körében. Mi, akik itt élünk nap, mint nap, ezt nem igazán érthetjük: miért olyan népszerű ez a város? Mit tud Budapest, amit más város nem, vagy csak alig?

Budapest tavasza

Budapest 2020 tavaszán.

Időről-időre jönnek a hírek, hogy Budapest népszerűsége nő a külföldi turisták körében.
Mi, akik itt élünk nap, mint nap, ezt nem igazán érthetjük: miért olyan népszerű ez a város? Mit tud Budapest, amit más város nem, vagy csak alig?Érdekes kérdések ezek. Aki nap nap után járja a várost, annak talán nem is tűnik föl, hogy mennyire újul a város. Hiszen mibe futunk mi bele? Bosszantó dugók  (melyek a külföldi példákat látva nem is annyira nagyok), állandó metrófelújítás, le-le robbanó villamosok, hangos és gyakran szemetes bulinegyed, részeg angol turisták.

Ez persze a negatívum lista, mely lehet, hogy hosszabb (sőt biztosan).

Azonban negatív dolgok minden helyen, nagyvárosban megtalálhatóak. Úgy tartják, hogy Londonban lépni sem lehet a külföldiektől, Párizs útjai sokkalta rosszabbak a sok macskakő miatt, Olaszország nagyvárosaiból gyakran jönnek hírek a szemétszállítási problémákról, Moszkvában állandó a dugó és ez a lista bizony végeláthatatlan.

Akkor miért is kedvelhető hely a magyar főváros? Mert olcsó, a távolságok jól bejárhatók, a szállásaink és a vendéglátásunk messzi földön híresek, mi magyarok igenis szíves vendéglátók vagyunk, jó strandjaink vannak, télen-nyáron érdekes helyek várják az idelátogatókat.

Mit keres egy külföldi turista, aki idelátogat hozzánk?

Időről-időre felbukkannak új videók, melyek ezzel a témával foglalkoznak. A legnagyobb videómegosztó oldalon sokkal több ezzel a témával foglalkozó felvétel van, melyek közül mi most kiválasztottuk a leghangulatosabbat.

Íme:

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com
BudapestKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.