Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Budapesttel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Budapest instagram élbolyban. Örüljünk neki?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Budapest instagram élbolyban. Örüljünk neki?


2020/04/02
Pi

Az instagram ma már nem arra tart, amerre anno kitalálták, de azért Budapest jó helyezése mindenképpen jó dolog. Mutatjuk a részleteket!

Budapest insta

Az instagram ma már a legnépszerűbb közösségi portálnak tekinthető az egész világon.
Kezdetben még egy „aranyos” vállalkozásnak indult, melyeken személyek képeket oszthattak meg. A Facebook-al ellentétben tehát itt nem szavakkal, hanem jól megörökített pillanatképekkel lehetett arról beszámolni, amit a felhasználó a nagyvilág, vagy ahogy ezen a felületen nevezik – követőik elé tár.

Sajnos azonban az Instagram ma már nem az a tér, aminek elindult. Az „aranyos” szót használtuk rá, akkor legyünk következetesek: ma már nem annyira „aranyos” hely.A nagy vállalatok gyorsan, leleményesen (ki hibáztatná őket ezért?) kaptak az alkalmon, és a nagy követőbázissal, kvázi népszerűséggel rendelkező felhasználókat megnyerték maguknak. Ennek a lényege a következő:  a cég bizonyos termékeit a felhasználó megjeleníti a posztjaiban (ki kreatívan, ki pedig nagyon nem úgy) és cserébe bizonyos ellenszolgáltatásokat kap: pénzt, terméket, még több követőt. Mert az Instagram lényege a mind nagyobb követőtábor. Abba most ne menjünk bele, hogy az mennyire etikus, hogy valaki bármennyiért is eladja a saját oldala függetlenségét, olyan dolgokat erőltet rá az addig jóhiszemű követőire, amelyeket ők nem szívesen akartak volna látni. A legszomorúbb az egészben, hogy ezt egyes emberek fel sem fogják, hogy ezzel mégis mi a probléma. Miért ne mondhatná meg valakinek, hogy mi a jó? Ezzel meg mi a baj?
Ez az újkori közösségi média egyik nagy hibája. Az átlagembert nem érdekli az ilyen. Ő csak ártatlanul akar a képekben gyönyörködni, nézelődni, a véleménye úgyis mindenkinek a sajátja, mely kialakult, nem kell megint egy új „videójáték effektus”, ahol mindenki olyan vágyakat élhet ki, melyekre egyébként nincsen szüksége.

Ebből fakadóan alakult ki az „influenszer” fogalma. Influenszer manapság az lehet, aki a véleményével, cselekedeteivel a közösségi médiában vélemény vezérnek számít, tehát az ő látásmódja hatással van a követőre, vagy annak bizonyos százalékára.
Végkép ne menjünk bele abba, hogy ez jó-e vagy rossz. Az biztos, hogy ilyenek régen is voltak – az élet más területén (pl.: politika).

Van azonban még egy kis szelete az Instagramnak, ami megmaradt az eredeti elképzelésből: az pedig a #. #-el szokták címkézni a felhasználók azt, hogy éppen mihez is kapcsolódik az adott képe, melyet posztolt.

Ez az ami a cikk igazi lényege lett volna eredetileg. Mert, hogy Budapest elég előkelő helyet foglal el a világon az Instagram címkézés tekintetében. A Big Seven Travel utazós portál ugyanis a negyedik helyre sorolta Budapestet a „leginstagrammozottabb” (sicc!)  európai helyek listáján. A magyar főváros ezzel többek között Bécset, Monacót, Párizst, Toszkánát és a svájci Alpokat is bőven maga mögé utasította.

A legnépszerűbb megnevezettebb budapesti helyszínek egyébként a következők voltak: Széchenyi Fürdő, Halászbástya, Lánchíd.

A lista első fele egyébként így alakul az egész világot tekintve:

1, Dubrovnik
2, Izland
3, Skót-felföld

 

Örülünk neki? Persze! Ebből aztán egészen biztosan látszik, hogy a magyar főváros egyre népszerűbb.
Ennek ki ne örülne?Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.