Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a turistákkal Budapesten

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Budapest népszerűsége tovább fejlődik

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Budapest népszerűsége tovább fejlődik


2019/10/09
Pi

Budapest népszerűsége töretlenül fejlődik. Soha nem látott turistahad érkezett a magyar fővárosba idén!

Budapest turizmusa

Több mint 2,5 millió vendég összesen 5,8 millió vendégéjszakát töltött nálunk, ami olyan nagy szám, melyről 5–10 éve álmodni mertek a turisztikai szakemberek

Jogosan vetődik fel a kérdés: miért látogatnak el hozzánk ennyien? Mi az, amivel a magyar főváros ennyivel többet tud nyújtani, mint a korábbi években?
Azért sem azt írjuk, hogy mint Bécs, vagy Prága, mert a turizmus világszintű fejlődése egy tendenciára mutat.
Ugyanakkor tény, ami tény, hogy Budapest egy csodálatos hely, ahol ráadásul mindig történik valami. Szerencsére a város egész évben képes olyan attrakciókat adni, melyben látszik, hogy egyrészt tervezett, másfelől pedig az, hogy sok munka átgondolt eredménye.
Emellett fontosérv a magyar főváros mellett az is, hogy Budapest Európa egyik legbiztonságosabb fővárosa. A bűncselekmények száma az elmúlt évben tíz százalékkal, az elmúlt kilenc évben pedig felére csökkent.Hogy miért jó az ha egyre több turista jön a magyar fővárosba egy átlag budapesti számára?
A válasz rém egyszerű: a turisták által elköltött pénzt nem nyelik le, azokat a városi fejlesztésekre fordítják, ezen felül pedig a turizmusnak a munkahelyteremtésben is fontos szerepe van, újabb állásokra lehet pályázni a fejlődés által.

Az 5,8 millió vendégéjszaka rekordnak számít. A legforgalmasabb hónap a július volt, amikor is több mint egymillió vendégéjszakát töltöttek el a vendégek.

Hogy melyek azok az térségek, ahonnan a legtöbb turista érkezik hozzánk?
Ebben ia van fordulat és érdekes az is, hogy nem az eddig megszokott küldő desztinációk (németek) vannak legelöl, hanem a britek, akik több mint fél millió vendégéjszakát töltöttek el nálunk az év első felében.

Íme a teljes lista:

1. Egyesült Királyság, 544 447
2. Egyesült Államok, 430 691
3. Németország, 391 891
4. Olaszország, 307 802
5. Oroszország, 228 225
6. Spanyolország, 222 122
7. Franciaország, 215 088
8. Izrael, 214 192
9. Kína, 185 392
10. Koreai Köztársaság, 139 555

 

Fotó: pixabay.comKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.