Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a NASA fotójával

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Így néz ki Budapest az űrből

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Így néz ki Budapest az űrből


2020/05/29
Pi

Mindig nagyon jó, ha olyat mutatnak nekünk, melyet nem szokványos. Így tett most a NASA is: olyan fotót mutattak Budaepstről, mely valóban nem mindennapos!

NASA fotó Budapestről

Maga a kép március 18-án készült, melyet a már lezárult 62-es Expedíció egyik űrhajósa, egészen pontosan az orosz Oleg Kononienko készített.
A kép ezen a linken nagyítható. 
Természetesen digitálisan fel lett javítva, hogy még jobban élvezhető legyen.
Az oldalon nem csak a képet mutatják be a közönségnek, hanem írnak egy kis ismertetőt is Magyarországról, Budapestről, melyben megemlítik, hogy az ország 20%-ának a lakossága itt él.
Megemlítik még büszkeségünket, a Dunát is, mely kettészeli a várost és az országot.
A fotón ugyan nem kapnak kiemelt szerepet, de megemlékeznek a Budát és Pestet összekötő csodás dunai hidakról is.
Íme a fotó:

Forrás:earthobservatory.nasa.gov

Анжелика Ивашура képe a Pixabay -en.
BudapestKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.