Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Budapesttel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Egyre többen utaznak Budapestre

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egyre többen utaznak Budapestre


2018/09/27
Pi

Mint minden évben, úgy az idén is kiadták a listát a legnépszerűbb városokról. Ebből kiderült, hogy Budapest hány helyet javított eredményén. Tovább ezt is láthatod!

Budapest javított

Ne csigázzuk a kedélyeket: Budapest hét helyet javított eredményén. Ez a Mastercard Global Destination Cities Index nevű kutatásból derült ki, amely a világ 162 nagyvárosát vizsgálta a 2017-es adatok alapján.A Mastercard évente állítja össze a listát a külföldi szállóvendégek létszáma, az eltöltött éjszakák száma és az utazók költései alapján.

Ha csak a szállóvendégek költését nézzük, jelentős különbségeket találunk a vizsgált országok között .Itt Dubaj áll a lista élén,ahol a vendégek naponta átlagosan 537 dollárt (kb. napi 150 000 Ft-ot) költöttek. Az ázsiai szupervárosban 2017-ben pedig összesen közel 30 milliárd dollárt költöttek el. Az összes költést tekintve második Mekka, 18.45 milliárd dollárral, a harmadik pedig London 17, 45 milliárd dollárral.Budapest hét helyet javított egy év alatt, így idén a 32. helyen végzett. 2017-ben közel 6 millió turista érkezett a magyar fővárosba, akik összesen 27,5 millió éjszakát töltöttek el Budapesten, és 2,849 millió dollárt költöttek.A Budapestre érkező turisták átlagosan 5 napot töltöttek el nálunk, ez idő alatt pedig napi 103 dollárt költöttek.

A legtöbben az Egyesült Államokból, Németországból és az Egyesült Királyságból látogattak el ide, ez a teljes turista had 10-10 százalékát jelenti.

 

 

Forrás: youtube.comKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.