Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a CNN-el

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A CNN is a Balatonról ír!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A CNN is a Balatonról ír!


2020/07/01
Pi

A világ egyik legnagyobb és legismertebb oldala is a Balatonnal foglalkozik!

Balaton a CNN-en

A Cable News Network, közismerten CNN, az egyik legismertebb amerikai hírcsatorna. Ennek a világszerte ismert csatornának a honlapja egy hosszú cikket jelentetett meg a magyar tengerről, amiben a Balaton jelentőségét taglalja még a régi, szocialista berendezkedés ideje alatt. A hírcsatorna szerint a koronavírus és az ebből kialakult határzár a magyar tenger turisztikai felemelkedésének kedvez.

Mint írják: a kommunista korszakban az utazási lehetőségek korlátozottak voltak Magyarországon és Közép-Európában egyaránt, ami azt jelentette, hogy a Balaton lett a régió legnépszerűbb nyaralóhelye. Most, hogy az egész világot a koronavírus-járvány maga alá gyűrte, a tó ismét népszerű üdülési hely lehet Európa szerte.A CNN szerint már most nagyon sokan utaznak a tóhoz, hogy kihasználják a vízi sportos lehetőségeket. A cikk írója szerint nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a térség gasztronómiája és borkultúrája is erős.

A beszámoló szerint a Balaton annyira népszerűvé válik, hogy a magyar kormány a közelmúltban 21 millió dollárt különített el a tó és környéke fejlesztésére. A közeli sármelléki repülőteret már arra készítik fel, hogy a nemzetközi járatokat is fogadni tudja, de épülnek új utak, és a vasútvonalakat is korszerűsítik.

Ezen fejlesztések és a vírus miatt Idén nagy számú turista várható a Balatonon, valószínűleg a legtöbb a kommunizmus óta – zárja a cikk prognózisa.

Elstef képe a Pixabay -en.


BalatonKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.