Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt ma Csernobillal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A hírhedt csernobili 4-es reaktor belülről

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A hírhedt csernobili 4-es reaktor belülről


2019/10/31
Pi

Óriási őrület volt az év elején, az HBO által vetített Csernobil rövidfilmsorozat. Díjak tucatjai, rajongók és kritikusok egyöntetű elismerése övezte a sorozatot. 

Csernobil ma

Persze a következmények sem maradhattak el: a mostanában oly’ népszerű(…) influencerek és youtuberek lepték el az észak ukrán szellemvárost Pripjaty-ot és az atomerőmű közvetlen közelét, hogy bejelentkezve növeljék a népszerűségüket, illetve, hogy páran bemutassák azt, hogyan fest manapság az erőmű és környéke.
A ma is üzemelő komplexum dolgozói nyomban ráéreztek a figyelem édes ízére és kihasználván a megnövekedő érdeklődést, újra megnyitották a hírhedt 4-es reaktor irányítóközpontját.

Természetesen a helység csak védőfelszerelésben látogatható néhány perc erejéig, hiszen a teremben még a mai napig is óriási az emberi egészségre gyakorolt sugárzás, ami a becslések szerint a normális érték negyvenszerese. Nemrégiben az egész reaktort egy óriási, új védőburokkal vonták be, mely a sugárzás nagy részét a következő 100 évben vissza fogja verni. Az újra megnyitott, 36 000 tonnás védőburok alatt található helyiséget a most megnyitott 21 új turistaútvonal részeként fedték fel.

Forrás: youtube.com, pixabay.comWendelin Jacober képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.