Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mi a teendő, ha esik az eső az esküvődön? - Így készülj fel mindenre!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Mi a teendő, ha esik az eső az esküvődön? - Így készülj fel mindenre!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mi a teendő, ha esik az eső az esküvődön? - Így készülj fel mindenre!


2023/04/13
ZH


Ha megszállottan nézegeted az időjárás-alkalmazást az esküvő előtt, és látod, hogy felbukkan az ominózus felhő ikon, akkor könnyen pánik módba eshetsz. Akár szitáló esőt, akár felhőszakadást jelez az előrejelzés, valószínűleg attól tartasz, hogy az esküvői ruhád hogyan marad sértetlen, vagy hogy jól sikerülnek-e a fényképek. Természetesen egy tökéletes napról kék égbolttal és napsütéssel álmodoznak a párok különleges napjuk alkalmából, de az esküvő alatti esőnek nem kell mindent elrontónak lennie. Valójában egy-két zuhany a jó szerencse jele.
 

esős esküvő

Mit tehetsz, ha esőt ír a Nagy Napra?

 


Bár az időjárás nem befolyásolja az eskütöket, vannak olyan lépések, amelyeket megtehetsz annak érdekében, hogy a csapadék ne befolyásolja az ünneplést. Nem számít, hogy az esküvő Budán, valahol vidéken vagy vízparti összejövetelnek ad otthont; vannak óvintézkedések, amelyeket megtehetsz az esőre való felkészüléshez. Egy készenléti tervvel az esküvő napja ugyanolyan varázslatos lesz, függetlenül a borús körülményektől. Előtte olvasd el a legjobb tanácsokat az esőben való navigáláshoz a nagy napon a szakértők szerint. 

 Mit jelent az eső az esküvő napján?

 

 

Annak ellenére, hogy a nagy napon az eső nem az ideális helyzet, egyes kultúrák ezt túlnyomórészt pozitív jelnek tekintik. Például, mivel a nedves csomót nehezebb megoldani, mint a szárazat, az esős időjárás a hindu hiedelmek alapján az erős házasság szinonimájává vált. Vannak, akik úgy vélik, hogy az esőzések új kezdetet jelentenek az ifjú házasok számára, mert megtisztít néhány rossz emléket. Egyesek azt is hiszik, hogy az eső termékenységet és szerencsét jósol.

 

 


Minden párnak legyen eső terve?

 

 

Akár a saját kertedben, akár egy mesebeli helyszínen mondod ki, hogy „igen”, minden párnak meg kell terveznie az esőre vonatkozó tervet. A jóváhagyott tartalékterv nemcsak leveszi a pár nyomását az esküvő napján, hanem lehetővé teszi a rendezvény partnerei számára, hogy habozás nélkül végezzék időérzékeny munkájukat. Azok, akik a szabadban tesznek fogadalmat, beszéljenek a helyszínnel a B terv megerősítéséről, legyen szó sátorról vagy beltéri helyiségről, arra az esetre, ha kiszámíthatatlan időjárás alakulna ki. Nem számít, milyen részletes a terv, a felkészültség érzése enyhíti a szorongást, így valóban élvezheted a különleges napot.

 

 

 

Tippek az esőben való navigáláshoz az esküvő napján

 

 

Mindazok számára, akik a szabadban akarják letenni fogadalmukat, íme kilenc, szakértők által jóváhagyott tipp, amelyet be kell tartania.

 

Ellenőrizd az Időjárást

 

Ha van elképzelésed arról, hogy milyen lesz az időjárás a rendezvény ideje alatt, az segít eldönteni, hogy mit tehetsz. Lehet, hogy rájössz, hogy délelőtt csak egy óráig fog cseperegni, így ennek megfelelően módosíthatod az ütemtervet. Ha azonban délután záporeső lesz, érdemes áthelyezni a szertartást beltérbe.

 

Igen, hasznos figyelni az időjárást, de az időjárási körülmények figyelésének megszállottsága csak még jobban megterhel, ezért csak szórványosan ellenőrizd. A legpontosabb előrejelzés érdekében az AccuWeather használatát javasoljuk a hagyományos időjárási alkalmazás helyett!

 


Beszélj a helyszínnel

 

Ha valószínű az eső, szorosan működj együtt az esküvőszervezővel a helyszínen, hogy olyan stratégiát dolgozzon ki, amely megakadályozza a látás jelentős megzavarását. A tervezési folyamat során nézd át a lehetőségeket az esküvőszervezővel, hogy megbizonyosodj arról, hogy a logisztika és a tervezés az esőtervben megvalósítható. Ha a tervező intézkedéseket javasol a csapadékra való felkészülés érdekében, például a rendezvény sátorba költöztetését, bízz benne, hogy tudják, mi a legjobb.

 


Végezd el a biztonsági mentési tervet

 

Még ha az esőcseppek csak egy lehetőség, a B-terv meghatározása az esküvőszervezési folyamat szükséges része. A helyszínek bejárása közben kérdezz a helyi esőzési tervről, mielőtt döntesz az ünneplés helyéről. Először is döntsd el, hogy a helyszínen lévő tartalék esőhelyek elősegítik-e az esküvői tervezést és élményt, mielőtt biztosítanád a helyszínt.

 

Ha nem szeretnéd túlságosan áthelyezni a rendezvényt, és inkább a szabadban szeretnél igent mondani, akkor a kölcsönző cégen keresztül sátrat helyezhetsz el. Körülbelül három nappal a nagy nap előtt eldöntheted, hogy szeretnéd-e használni a szerkezetet. Döntésedtől függetlenül a B opció nyugalmat fog adni.

 


Légy felkészült

 

A ködös időjárás ellen minden párnak be kell csomagolnia néhány tárgyat. Az első és legfontosabb egy esernyő, egy átlátszó esernyőt javaslunk, így nem takarja ki a párt. Szeretjük őket, mert megvédenek az időjárás viszontagságaitól, és jól mutatnak a fényképeken.
Abban az esetben, ha a végén eláznánk, tegyél be hajszárítót és váltócipőt a fogadásra. Ha a füvön kell átmenni, azt is tanácsoljuk a menyasszonyoknak, hogy csúsztassanak fel sarokvédőt, így a cipőjük nem süllyed a földbe.

 

Még egy kötelező? Nedvszívó törülközők. Csomagolj be néhány olcsó kéztörlőt, hogy a felületeket, például a székeket le lehessen törölni egy locsolás után.

 

 

Védd a ruhádat

 

A tökéletes menyasszonyi ruha keresésével eltöltött idő után az utolsó dolog, amit szeretnél, az az, hogy nedves és sáros ruhát viselj. Mivel a legtöbb szövet nem vízálló, esős időszakokban a legjobb, ha minél többet bent marad. 

 

 

Légy rugalmas

 

Mivel nem tudod irányítani az időjárást, az eső lehetőségének elfogadása sok stresszt és feszültséget enyhít. Ahelyett, hogy megpróbálnánk egy bizonyos (naposabb) helyzetet erőltetni, haladni az áramlással és alkalmazkodni ahhoz, amit a nap hoz, sokkal felszabadítóbb mentalitás. Legyen szó késleltetett kezdési időpontról vagy helyváltoztatásról, a rugalmasság kulcsfontosságú. Ha párként pozitív marad az energiád, akkor az esküvőd, a családod és a vendégek követni fogják a példát.

 


Elfogadás

 

Ahelyett, hogy harcolnál az esővel, miért ne hoznád ki belőle a legtöbbet? Tarts egy vidám fotózást a nászpartival, színes esőcsizmában és esernyőben. A köd egyben romantikus jelenetet is teremt, így ragadd meg partneredet, és osonj el egy édes fotózásra. Miután kimondtad, hogy „Igen”, csatlakozz szeretteidhez, és ünnepelj a viharfelhők alatt.
Az időjárás miatti stressz helyett koncentrálj a nagy napod fő céljára: a szerelmedre. A nap végén a szerelem, amely összehozott benneteket, úgy van kialakítva, hogy átvészelje a legrosszabb vihart is!
 
Budapest érdekesség hír kultúra sport technológia utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!