Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Feröerrel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A csodás északi paradicsom

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A csodás északi paradicsom


2019/07/22
Pi

Ha lehet ilyet mondani, akkor mondjuk ki: Izland alatt egy csodás paradicsom van, ami ráadásul a turisták kedvence is egyben!

Feröeri paradicsom

Lehet, hogy első pillantásra nem a Feröer-szigetek jut az ember eszébe, ha azt hallja, hogy turista paradicsom, de érdekes módon az utóbbi években egyre többen látogatnak el eme kis szigetre, mely Magyarország méretének 1/80-ad része. Autonóm államról van szó, mely dán fennhatóság alatt van.

De miért mennek oda az emberek, amely hely az Atlanti-óceán északi részén található, ahol összesen nagyjából 50.000 ember él? Miért vonzó egy olyan hely, ami még a jég szigetének nevezett Izland és Nagy-Britannia északi része között helyezkedik el?A válasz egyszerű: mert gyönyörű.

Egészen furcsa azt mondani valamire, ahol az évi átlagos középhőmérséklet 8,6 Celsius fok, hogy ez olyan, mint egy paradicsom. Egy északi paradicsom. Ugyan szeles – nem is kicsit- de cserébe a látvány egészen lebilincselő, amit a kitartásunkért kapunk.

A domborzatát ismerve nem meglepő, de a szigetcsoportot kevésbé ismerő embernek megdöbbentő adat lehet az, hogy Feröeren nincsenek erdők, és az, hogy őshonos szárazföldi emlős nem él a szigeteken. Ami állat ott van, az mind az emberrel került a szigetre. Ha odautazik az ember, ott érezheti igazán azt, milyen is a friss levegő, melyet harapni lehet.

Azonban tudni kell „főszereplőnkről”, hogy mindezek ellenére páratlan egy hely. Ugyan kicsi, de bejárni nem egy nap. Olyan szépséges tájak vannak itt, melyekre még a hozzá hasonlatos (és szintén divatos) Izlandon sem bukkanunk.

Mindezek alátámasztására mutatunk most egy videót Feröerről. Speciális technikával készült, ami által még többet láthatunk erről az északi mesevilágból.

 

Forrás: youtube.com

T. Jensen képe a Pixabay -en.

jacqueline macou képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.