Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Bazilikával

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Ezért éri meg Esztergomba látogatni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért éri meg Esztergomba látogatni


2020/01/10
Pi

Magyarország csodás részei messzi földön híresek. A természetes és épített környezetünk is olyan helyekkel van teli tűzdelve, amelyeket látva a sokat látott külföldiek szája is joggal marad tátva. Most is egy ilyen helyet mutatunk be.

Esztergomi látnivalók

A Dunakanyar és Esztergom talán a legjobb helyen van az idegenforgalom szempontjából. Az ország észak-közép részén, Budapesttől kényelmes autóútra, vagy manapság divatosan kerékpárral megközelítve sem tűnik leküzdhetetlen távnak a kirándulás. Ha ott van az ember, akkor minden kín és fáradság elillan, hiszen amit ott kap az ember, az mindent megér.

Nem sok olyan hely van (nem csak Magyarország, hanem a világ tekintetében is), ahol a már említett épített és természetes közeg is hasonlóan magas színvonalon várja az arra járókat. Esztergom pedig ilyen. A Dunakanyar, a panoráma magával ragadó, a Bazilika pedig irigylésre méltó pompával bír a mai napig.



Nem akármilyen dolog ez, hiszen maga az épület az 1800-as évek közepén nyitotta meg a kapuit, 40 év építés után. Klasszicista és óegyiptomi (!) stílusban épült, ez a 118 méter hosszú és 100 méter magas épület.
Méretét tekintve Európa legnagyobb bazilikájáról van szó esetében. A stílusok kavarodásából is látszik, hogy nem egy ember álmodta meg, hiszen összesen 8 ember vett részt a tervezésében és az építésének vezetésében.

Jelentős egyházi épületnek számít mind a mai napig, hiszen a budapesti Szent-István Bazilika mellett ez a hely számít Magyarország fő egyházmegyéjének fő székesegyházának.

Maga a Dunakanyar az ország harmadik leglátogatottabb idegenforgalmi helyszíne. Mint ilyen tehát, turisták által rendkívül látogatott helyszínnek bizonyul. Lehet tavasz-nyár, itt mindig sokan vannak.

Maga az épület a korából adódóan állandó foglalkozást igényel. A belső kialakítása és festményei, illetve a külső falak is nagy gondosságot igényelnek, melyek kezelése jelen pillanatban is zajlik. A tervek szerint 2022-re készülnek el az átfogó munkálatokkal, melyre a magyar állam 13 milliárd Ft-ot biztosít.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen lesz a végső állapot, azonban biztosak vagyunk benne, hogy az alábbi videó mindenki kedvét meghozza, hogy személyesen megnézze magának eme csodás épületet és környéket, hiszen ez az a panoráma, melyért minden fáradtságot megéri leküzdeni.

 

Forrás: youtube.com,




érdekesség



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.