Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Grand Canyonnal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Földünk egyik legkülönlegesebb helye

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Földünk egyik legkülönlegesebb helye


2018/11/07
Pi

A Grand Canyon Földünk egyik legkülönlegesebb és egyben legtöbbet fotózott helye. Különlegességét egyedi külsőségei adják, mely holdbéli tájhoz hasonlatossá tette a vidéket.

Grand Canyon csodája

Évmilliókkal ezelőtt itt hatalmas óceán volt még, ezzel magyarázható az, hogy ilyen csodás formában alakult ki a környezet. A Grand Canyon Nemzeti Park (mert 1919 óta annak is számít) Arizona államban van, az USA délnyugati felében.Ráadásul az UNESCO 1979-ben világörökségi helyszínnek minősítette. A Park területe 4926 km², ami azt jelenti, hogy kevéssel, de nagyobb mint egész Veszprém megye.Északi része nehezebben megközelíthető, a turisták nem is preferálják olyan szinten, mint a déli részt, ahol megtalálható a park központja, és számos kisebb szálloda, de étterem és bevásárlóközpont is. A Déli-peremnél közel 40 km hosszon lehet sétálni a Grand Canyon peremén, autóút is vezet a perem mellett.Itt szoktak készülni a híres felvételek a Grand Canyon csodáiról, melyek közül egyet most mi magunk is bemutatunk.

Íme a csodálatos felvétel:

 

Forrás: youtube.com

Free-Photos képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.