Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Győrrel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Győr a folyók városa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Győr a folyók városa


2020/07/04
Pi

Győr a folyók városa és központja annak a térségnek, mely talán az ország leggazdagabb részének számít manapság Magyarországon. De mit tudunk még róla? Ezt mutatjuk most be egy hangulatos videóval egyetemben.

Győr városa

Győr (ókori latin nevén Arrabona), jelentős gazdasági, kulturális, egyetemi és sportközpont, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, mely kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik.

A Kisalföld központja egyben az ország műemlékekben harmadik leggazdagabb városaként a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül 1989-ben elnyerte a műemlékvédelmi Europa Nostra-díjat.

Lakossága 2019-es adatok szerint 132 034 fő.A bevezetőben már említettük, hogy a folyók városának is szokás hívni, hiszen négy folyó, nevezetesen a Mosoni-Duna, Rába, Rábca, Marcal szállít vizet Győrben, illetve a város környékén. A Nagy-Duna sincs messze: a Mosoni-Duna Véneknél ágazik bele az anyafolyóba.

A Kisalföld szeles vidékének hála a nyár nem olyan forró, mint a nagy magyar Alföldön és a tele is enyhébb valamivel. Érdekes, de úgy tartják, hogy a megyében állandóan fúj a szél. Ennek hozományaként az autópályán haladva megcsodálhatjuk az óriási szélmalmokat, melyekkel ugyan már nem küzd meg Don Quijote, de a látványuk attól még egészen lebilincselő.

Az alábbiakban mutatunk egy csodás drónvideót, melyet nem olyan rég készítettek a városról. Nem mindennapi mű, megnézése bármelyik korosztálynak ajánlott!

Forrás: youtube.com
 

János Bencs képe a Pixabay -en.
érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.