Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Győrrel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Győr a folyók városa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Győr a folyók városa


2020/07/04
Pi

Győr a folyók városa és központja annak a térségnek, mely talán az ország leggazdagabb részének számít manapság Magyarországon. De mit tudunk még róla? Ezt mutatjuk most be egy hangulatos videóval egyetemben.

Győr városa

Győr (ókori latin nevén Arrabona), jelentős gazdasági, kulturális, egyetemi és sportközpont, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, mely kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik.

A Kisalföld központja egyben az ország műemlékekben harmadik leggazdagabb városaként a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül 1989-ben elnyerte a műemlékvédelmi Europa Nostra-díjat.

Lakossága 2019-es adatok szerint 132 034 fő.A bevezetőben már említettük, hogy a folyók városának is szokás hívni, hiszen négy folyó, nevezetesen a Mosoni-Duna, Rába, Rábca, Marcal szállít vizet Győrben, illetve a város környékén. A Nagy-Duna sincs messze: a Mosoni-Duna Véneknél ágazik bele az anyafolyóba.

A Kisalföld szeles vidékének hála a nyár nem olyan forró, mint a nagy magyar Alföldön és a tele is enyhébb valamivel. Érdekes, de úgy tartják, hogy a megyében állandóan fúj a szél. Ennek hozományaként az autópályán haladva megcsodálhatjuk az óriási szélmalmokat, melyekkel ugyan már nem küzd meg Don Quijote, de a látványuk attól még egészen lebilincselő.

Az alábbiakban mutatunk egy csodás drónvideót, melyet nem olyan rég készítettek a városról. Nem mindennapi mű, megnézése bármelyik korosztálynak ajánlott!

Forrás: youtube.com
 

János Bencs képe a Pixabay -en.
érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!