Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Kanári-szigetekkel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Kanári-szigetek: egy külön világ

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kanári-szigetek: egy külön világ


2020/03/29
Pi

A Kanári-szigetek egy csodás szigetcsoport, mely Spanyolország része, azonban sokkal több annál: egy teljesen más világ. Íme!

Kanári-szigetek csoda

A Kanári-szigetek Spanyolország legdélebbi autonóm közösségének számít.
Nem csak a népesség terén, hanem földrajzi értelembe véve is különlegesnek számít, mivel a Kanári-szigetek az Atlanti-óceánban található, közel nyugat-Afrika partjaihoz.
Elmondható tehát róla, hogy sokkal közelebb van Nyugat-Szaharához, Algériához és Marokkóhoz, de még Mauritániához is, mint Spanyolország szárazföldi részéhez. Más táj, más időzóna, a Kanári-szigetek tehát elképesztően különlegesnek számítanak.


7 nagyobb és több kisebb szigetcsoport alkotja, mely összesen 7500 négyzetkilométer nagyságúnak számít így összességében.
Innen Magyarországról nézve hihetetlennek tűnik, de ezen két sziget csoportnak, két de facto fővárosa van: Las Palmas tartományhoz tartozik Lanzarote, Gran Canaria és Fuerteventura szigete, Santa Cruz de Tenerife tartományt Tenerife, La Palma, Gomera és El Hierro alkotja.
A szigeteken összesen 1,6 millió ember él. Kellemes éghajlatát a szelek, főleg a sivatagból fújó légáramlatok nagyban befolyásolják. Összességében nyaranta kevés csapadék és meleg, egyébként kellemes tavaszi idő, míg telente az 1800 méter feletti hegyein havazás is előforduló jelenségnek számít.
Ezekből is kitűnik, hogy a Kanári-szigetek nem egy egyszerű hely.


Változatos, gyönyörű, izgalmas, kihívásokkal teli szigetcsoport.
Az alábbiakban a fent leírtakat jobban kihangsúlyozandó, bemutatunk róla egy csodás videót.
Ez a Kanári-szigetek csodája:
 

 

Forrás: youtube.com

Alvaro Honorio Cambón képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.