Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Balatoni strandok

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Kíválóak a balatoni strandok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kíválóak a balatoni strandok


2019/07/08
Pi

Idén 16 balatoni strand érdemelte ki a legjobbaknak járó ötcsillagos kék hullám zászlót. Ebből is kitűnik, hogy soha nem volt még ennyi kiváló minősítésű strand a Balatonon. 

Balatoni strandok helyete

A legjobbnak járó elismerést ebben az évben Csopak Községi Strandja kapta. Idén 35 balatoni strand nevezett a minősítő versenyre, amelyből 16 nyerte el a maximális, ötcsillagos minősítést, 14 fürdőhely négycsillagos lett, 5 pedig háromcsillagos zászlót kapott. A fejlődés annak köszönhető, hogy az elmúlt években és idén rendkívüli mértékben fejlődtek a balatoni strandok az elnyert támogatásoknak is köszönhetően. Ezen fejlődéseknek a szabadstrandok fejlesztésére jutó pályázati források miatt valósultak meg, így ma már kijelenthető, hogy egyre kisebb a minőségi különbség a fizetős és ingyenes strandok szolgáltatásaiban.

Nagy port kavart az elmúlt hetekben, hogy több szabadstrandon még most is folynak a munkálatok, de ezek nem a strandüzemeltetők és nem a pályázat-kiírók hibájából csúsznak a beruházások, hanem kevés a kivitelező miatt. Ez a jelenség, egyéb iránt a teljes magyar építőipart átfogja.


Melyek voltak az értékelési szempontok?
Első sorban azt figyelték, hogy meg voltak-e teremtve a mozgáskorlátozottak fürdési lehetőségei, de mivel mindenhol más vízbeemelő szerkezetet favorizáltak az üzemeltetők, az érdekképviseletekre hagyják azok megfelelőségének bírálatát.A kerékpárutak száma is fejlődésnek indult a térségben. Az elmúlt években évi 10-15 százalékkal nőtt itt a kerékpárosok száma, ami az átadott új szakaszokból és a kompforgalom adataiból mérhető.

A Balatoni Szövetség 15 évvel ezelőtt kezdte el a strandminősítést. A minősítés során a bizottság vizsgálta egyebek közt a parkolási viszonyokat, a vizesblokkok állapotát, tisztaságát, a strand akadálymentesítésének szintjét, a környezet állapotát, a játszóterek minőségét, árnyékoltságát. Figyelembe vették a sportolási lehetőségeket, és a gyerekbarát szempontokat, például pelenkázó, családi öltöző megléte. Vizsgálták a strandi vendéglátóhelyek kínálatát és egyéb szolgáltatásokat (WIFI, értékmegőrző) is.

Idén négy különdíjat osztottak ki. A Balaton családbarát strandja idén a gyenesdiási Diási Játék Strand lett, a legsportosabb strand az Ábrahámhegy Községi Strand, a leginkább kerékpáros-barát strand a vonyarcvashegyi Lido Strand, a legjobb szabad strand pedig a balatonboglári Platán Strand.Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.