Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Háromszázezer fölé emelkedett a napi új esetek száma Németországban

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Háromszázezer fölé emelkedett a napi új esetek száma Németországban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Háromszázezer fölé emelkedett a napi új esetek száma Németországban


2022/03/25
VN

Minden korábbinál magasabbra, 300 ezer fölé emelkedett az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) igazoltan fertőzöttek napi száma Németországban a csütörtökön közölt adatok szerint.

Koronavírus Németországban

Csúcson a koronavírus Németországban

A Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) kimutatása alapján az utóbbi 24 órában 318 387 ember szervezetében mutatták ki a vírust. A napi új esetek száma először lépte át a 300 ezres határt. Egy hete 294 931 fertőződést regisztráltak.Új csúcsra emelkedett a legfontosabb járványügyi mutatónak számító hétnapi fertőzésgyakoriság is, amely azt mutatja meg, hogy mennyien fertőződnek meg egy hét alatt százezer lakosonként. A mutató 1752-re emelkedett az egy héttel korábbi 1651,4-ről.
   

Visszavonták a korlátozásokat

A vírus omikron nevű változatának szétterjedésével az év elején megindult ötödik járványhullám több tényező összhatásaként erősödött fel szakértők szerint. A legfontosabb, hogy a járványügyi korlátozások többségét fokozatosan visszavonták, így az alapvető fertőzésvédelmi óvintézkedéseken - közösségi maszkviselés, társas távolságtartás - kívül szinte semmi nem gátolja a vírus terjedését.      
   Ősztől újra szigorítanak

Az egyik legismertebb német járványügyi szakértő, Christian Drosten - a berlini Charité egyetemi klinika virológiai intézetének vezetője - szerint a hullám húsvét után, április közepétől enyhülhet. Nyáron várhatóan viszonylag enyhe korlátozásokkal is ellenőrzés alatt lehet majd tartani a járványt, ősztől viszont ismét szigorításokra lehet szükség, és évekig tarthat még, mire a SARS-CoV-2 okozta betegség (Covid-19) besimul a megszokott légúti betegségek közé - fejtette ki a szakember a Die Zeit című hetilap csütörtökön megjelent számában.
   

Az átoltottság

Az RKI adatai szerint az új esetekkel együtt 19 596 530 ember szervezetében mutatták ki a vírust a járvány 2020-as kezdete óra. A Covid-19-cel összefüggő halálesetek száma egy nap alatt 300-zal emelkedett, a járvány így 127 822 áldozatot szedett. Németországot az ötödik hullám erősödésével együtt az is sújtja, hogy lassul az oltási kampány. A csütörtöki adatok szerint az utóbbi hét napon átlagosan 52 ezer oltást adtak be naponta. Ez a szám a hónap elején még 80 ezer körül volt, az év elején pedig többször az egymilliót is elérte. A Covid-19 elleni teljes oltást csütörtökig a lakosság 75,9 százaléka - 63,1 millió ember - szerezte meg. Teljes oltás utáni emlékeztető oltást a lakosság 58,4 százaléka - 48,6 millió ember - kapott. Az oltatlanok 19,5 millióan vannak, a lakosság 23,5 százalékát teszik ki. Közülük 4 millióan - a lakosság 4,8 százaléka - ötévesnél kisebb gyerekek, akinek egyelőre nincs oltóanyag.
 
érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!