Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Kubával

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Más világ ez a Kuba

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Más világ ez a Kuba


2020/01/23
Pi

Kuba a Karib-térség innen Magyarországról nézve több mint különös világ benyomását kelti. Megfoghatatlan számunkra az a világ, teljesen más kultúrával, környezettel, emberekkel. Ismerjük most meg jobban!

Kuba változása

Óriási túlzás azt állítani, ha azt mondjuk, hogy Kuba egyenlő a szivarral, Fidel Castroval, Havannával és a jó idővel. Természetesen az Egyesült Államok szomszédságában lévő kis szigetország sokkal több ennél.

A legnagyobb karibi szigethez még több mint 1000 kisebb szárazföld tartozik. Összterületét tekintve kicsit nagyobb, mint Magyarország, lakosságszáma pedig másfél millióval több, mint nekünk.Egykori spanyol gyarmatról beszélünk, mely az egyik utolsó szocialista berendezkedésű állam a világon. Kevesen tudják, de anno mikor Kolumbusz Kristóf felfedezte Amerikát, először Kubában kötött ki és azt hitte, hogy az az új világ.  A történelem menetéből alaposan kivette a részét. Spanyol-angol háború, függetlenségi törekvések, amerikai-szovjet ellentét kiteljesedése, Fidel Castro felkelése és forradalma, embargó, elszigetelődés – mind-mind olyan eseménye, mely Kubával köthető össze.

Manapság azonban nyugodtabb időket élnek a helyiek. Fidel Castro a meghalt, ahogyan utódja Raul Castro is. 2018 óta Miguel Díaz-Canel az ország megválasztott első embere, aki az 1976 óta tartó Castro korszak utáni első olyan elnöke, akinek semmi köze a Castro családhoz.

Ma gazdaságilag ugyan aktívabb államról beszélünk esetében, azonban állami berendezkedése nem változott meg. Ugyan hivatalosan köztársaságról beszélünk, ha Kubáról van szó, azonban a gyakorlatban még mindig egy zártabb világban élnek a helyiek.

Azonban a turisták felé nyitott, a viszonylagos szegénység ellenére is. Nagyon helyesen kihasználják azt, hogy egész évben 22-28 °C közötti az átlaghőmérséklet és hogy a száraz évszak egybeesik az európai ősszel és téllel.

Havanna, Varadero mind-mind látványosságokkal és turistacsalogató szegmensekkel teletűzdelt desztináció. A hófehér homok, az áramlatoknak köszönhető melegebb part közeli víz ugyancsak csalogatóan hathat a nyaralóknak. A promóciós videókban és a képeken ezt próbálják kihangsúlyozni, egyetemben a régi autókkal és a hamisítatlan kubai hangulattal.

Mutatunk egy videót most mi is erről a karibi álomról. Ki tudja? Lehet, hogy pont emiatt gondolja úgy valaki, hogy szeretné élőben is megnézni magának, hogy valójában mennyire különös ez a más kultúra.

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com

baetzpetra képe a Pixabay -en. 7315741 képe a Pixabay -en.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.