Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Madagaszkárral

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Madagaszkár egyedi világa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Madagaszkár egyedi világa


2020/03/12
Pi

Madagaszkár egy különleges hely, ahova sok ember számára egy álom beteljesülését jelenti. Nem véletlenül, hiszen ez a hely maga a földi csoda

Csodás hely Madagaszkár szigete

Mi jut eszébe, ha azt hallja, hogy Madagaszkár? Sokaknak a filmek és a mese, melyben egy new yorki állatkertből megszökött állatok mindent megtesznek, hogy hazajussanak Madagaszkárra. Persze a kalandok sem maradhatnak el és a hatás sem elhanyagolható: a világ állatkertjeinek fő attrakcióinak és kedvenceinek a gyűrűsfarkúak számítanak azóta.Ahogyan azt mondani szokás, Madagaszkár sokkal több ennél.

Madagaszkár szigetország az Indiai-óceánban, az afrikai kontinens délkeleti partjától nagyjából 600 kilométerre.

Területe 587 041 négyzetkilométer, és ezzel a világ negyedik legnagyobb szigetének számít. Lakossága 27,4 millió fő és sajnos általánosságban el kell mondani, hogy nagy szegénységben élnek az itt élő emberek.

Egyik fő bevételi forrás a turizmus, melyet nem segít az a tény, hogy a szigetre eljutni horribilis összeget felemésztő költséget jelent.

De miért is éri meg odautazni?

Az éghajlata trópusi, ami azt jelenti ,hogy két évszak van: a forró esős évszak, ami novembertől áprilisig tart, és az év többi részére pedig hűvösebb, szárazabb. Az időjárással tehát nagy probléma nincsen.

Az élővilága miatt? Mindenképpen! Mintegy 10.000 növényfaj és számtalan állat várja az érdeklődő tekinteteket. Mindenképpen megjegyzendő, hogy Madagaszkáron nem él afrikai nagyvad és mérges kígyó sem.

Egy szó mint száz, Madagaszkár elsősorban azoknak való, akiket nagyon érdekelnek a természeti különlegességek.

Az alábbiakban jöjjön egy igazi kedvcsináló videó a szigetről és annak élővilágáról. Az összes egyedi természeti jelenség megfigyelhető benne, legyen szó állatról vagy növényről. Igazi madagaszkári hangulat következik, melyet egyszerűen látni kell!

Íme:

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com

Nikky Smolders képe a Pixabay -en. Denis Doukhan képe a Pixabay -en. aga2rk képe a Pixabay -en.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.