Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Madagaszkárral

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Madagaszkár egyedi világa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Madagaszkár egyedi világa


2020/03/12
Pi

Madagaszkár egy különleges hely, ahova sok ember számára egy álom beteljesülését jelenti. Nem véletlenül, hiszen ez a hely maga a földi csoda

Csodás hely Madagaszkár szigete

Mi jut eszébe, ha azt hallja, hogy Madagaszkár? Sokaknak a filmek és a mese, melyben egy new yorki állatkertből megszökött állatok mindent megtesznek, hogy hazajussanak Madagaszkárra. Persze a kalandok sem maradhatnak el és a hatás sem elhanyagolható: a világ állatkertjeinek fő attrakcióinak és kedvenceinek a gyűrűsfarkúak számítanak azóta.Ahogyan azt mondani szokás, Madagaszkár sokkal több ennél.

Madagaszkár szigetország az Indiai-óceánban, az afrikai kontinens délkeleti partjától nagyjából 600 kilométerre.

Területe 587 041 négyzetkilométer, és ezzel a világ negyedik legnagyobb szigetének számít. Lakossága 27,4 millió fő és sajnos általánosságban el kell mondani, hogy nagy szegénységben élnek az itt élő emberek.

Egyik fő bevételi forrás a turizmus, melyet nem segít az a tény, hogy a szigetre eljutni horribilis összeget felemésztő költséget jelent.

De miért is éri meg odautazni?

Az éghajlata trópusi, ami azt jelenti ,hogy két évszak van: a forró esős évszak, ami novembertől áprilisig tart, és az év többi részére pedig hűvösebb, szárazabb. Az időjárással tehát nagy probléma nincsen.

Az élővilága miatt? Mindenképpen! Mintegy 10.000 növényfaj és számtalan állat várja az érdeklődő tekinteteket. Mindenképpen megjegyzendő, hogy Madagaszkáron nem él afrikai nagyvad és mérges kígyó sem.

Egy szó mint száz, Madagaszkár elsősorban azoknak való, akiket nagyon érdekelnek a természeti különlegességek.

Az alábbiakban jöjjön egy igazi kedvcsináló videó a szigetről és annak élővilágáról. Az összes egyedi természeti jelenség megfigyelhető benne, legyen szó állatról vagy növényről. Igazi madagaszkári hangulat következik, melyet egyszerűen látni kell!

Íme:

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com

Nikky Smolders képe a Pixabay -en. Denis Doukhan képe a Pixabay -en. aga2rk képe a Pixabay -en.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!