Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Magyar Zene házával júniusban

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Magyar Zene háza: fontos mérföldkő

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Magyar Zene háza: fontos mérföldkő


2020/07/17
Pi

Elkészült a Magyar Zene Háza tetőszerkezete, ezzel elsőként ez a ház lett szerkezetkész a Liget Budapest projekt keretében készülő új épületek között.

Magyar Zene háza építése

Elkészült a Magyar Zene Háza tetőszerkezete, ezzel elsőként ez a ház lett szerkezetkész a Liget Budapest projekt keretében készülő új épületek között.

A különleges, organikus formájú házat a világhírű japán építész, Fudzsimoto Szou tervezte, számos egyedi, Magyarországon eddig nem látott megoldást alkalmazva.



Az épülethez méltó lesz a tartalom is. Eddig sehol nem volt átfogó magyar zenetörténeti kiállítás, most azonban a földalatti szinten állandó és időszaki kiállítóterek is helyet kapnak majd, számos interaktív elemmel. A tervezett első kiállítás a magyar pop- és rockzene történetét fogja bemutatni.

A ház földszintjén koncerteket, zenei eseményeket rendeznek majd, a különleges tetőszerkezet rejtette emeleten pedig a zenepedagógiai műhelyeket és a könyvtárat helyezik el.

A ház "láthatatlan falát" 94 darab, egyes szakaszokon 12 méter magas üvegtábla alkotja, a tetőzetet csaknem száz, egyedi tervezésű lyuk töri át és a Magyar Zene Háza környezeti terhelése is minimális lesz a speciális hűtési és fűtési rendszereknek köszönhetően.

A Liget Budapest projekt keretében már felépült a Városliget közelében az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, megújult a komáromi Csillagerőd, a Szépművészeti Múzeum és a Millennium Háza (korábban Olof Palme Ház), de a parkrekonstrukció is jól halad, a nemrég átadott Nagyjátszóteret például hetente több mint 10 ezren látogatják.

Rövidesen szerkezetkész lesz a Néprajzi Múzeum épülete is, őszre pedig elkészül az Ötvenhatosok terén épülő mélygarázs, egy új kutyás élménypark, számos sportpálya és egy kivilágított futókör is.

Forrás: MTI




Budapest



Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!