Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Moszkvával

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Moszkva a világ egyik legszebb városa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Moszkva a világ egyik legszebb városa


2019/11/07
Pi

Nagyot változott a világ: ma már az orosz főváros számít a világ legdrágább és egyik legfelkapottabb helyének.

Moszkva vatázsa

Mi jut eszébe az embernek, ha meghallja Moszkva nevét?

Valljuk be általánosságban semmi jó.: hó, hideg, tél, oroszok, vodka, panel és még hosszasan lehetne sorolni a nem túl hízelgő jelzőket. Nincsen ezzel semmi gond, hiszen az ember, ha valamiről felszínes tudással rendelkezik, akkor abból merít és azt mondja, amit tud. 

Éppen itt az ideje, hogy mindez megváltozzon! Azt az elején muszáj leszögezni, hogy a fentebb említett általánosító sztereotípiák részigazságot tartalmaznak. Moszkvában -és Oroszország döntő többségében- a földrajzi elhelyezkedés okán a telek nagyon hidegek és csapadékosak tudnak lenni. A vodka szeretetről nem is kell szólni, az teljesen nyilvánvaló. A panellakás pedig ilyen formában egy orosz találmánynak számít. Moszkva külvárosa telis-tele van 20 (!) emeletes panel telepekkel. Nem is csoda, hiszen a város 12 milliós lakosságának valahol laknia kell.

 

De mi még Moszkva ezeken kívül? Hiszen ez eddig nem túl hívogató- valljuk be.

Aki már járt ott, az tudja, hogy ez az a város, ahol éjféltől-éjfélig tart a közlekedési dugó. Ha panaszkodnánk a magyarországi fennakadásokra, akkor képzeljük csak el, hogy egy moszkvai hat (!) sávos úton -ahol egyébként sok esetben a sávok elválasztása sincsen felfestve- próbál az ember boldogulni. Nem könnyű.

 

Ennyit a negatívumokról. Most lássuk Moszkva másik arcát! Az orosz főváros rohamléptekben fejlődik. A már említett közlekedési dugók miatt, a város vezetése fejébe vette, hogy az embereket a föld alá tereli, ezért nagyszabású metróépítésbe kezdett. Ma ez a törekvés ott tart, hogy Moszkvában összesen 14 metróvonal található, melyeknek összesen 243 állomása van. A járművek hasonlatosak a Budapesten már megszokottakhoz, azonban az oroszoknál sokkal modernebb szerelvények róják az útjukat.

 

Moszkva számít a világ legdrágább városának, már ami az ingatlan árakat illeti. Itt egy négyzetméter ára a belvárosban elérheti a tíz millió forint értékű rubelt. Az egész város tekintetében pedig az átlagár az 1,3 millió ft. Hihetetlen igaz? Budapest legdrágább részén a maximum ár annyi, amennyi az oroszoknál az átlagos.

 

Építészet: ha valaki moszkvai látványosságokról beszél, az elsők között említi meg a Kremlt és a Vörös teret, melyek valljuk be valóban gyönyörűek. Azonban ma már itt, a világ egyik legnagyobb városában sokkal több épülettől esik le az ember álla. Ha nem lennének cirill betűk mindenhol, akkor az egyszeri turista nem tudná megmondani, hogy éppen nem egy amerikai modern metropoliszban jár-e.

 

Címszavakban ennyit Moszkváról. Éppen itt az ideje, hogy most már a képek beszéljenek helyettünk. Nézzük meg eme csodás helyet saját szemünkkel és ki tudja: nemsokára személyesen is megismerhetjük a szívélyes orosz vendéglátást!

 

Forrás: youtube.com, pixaby.comKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.