Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Péccsel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Íme az egyik legrégebbi magyar város

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Íme az egyik legrégebbi magyar város


2019/05/09
Pi

Pécs Magyarország ötödik legnagyobb települése, a Mecsek szívében. A Dunántúl legnagyobb településének számít, mely már a rómaiak kora óta meghatározó szerepet tölt be az ország történetében. 

Pécs csodás hely

A 2. században még Sophiane néven emlegették, hogy aztán a 4. századra a térség keresztény központjává váljon. Ennek később jelentős hatása lesz a városra, hiszen a városban található Ókeresztény sírkamrák ma már UNESCO védettséget élveznek, így növelve ezzel a város amúgy sem kis hírét.

Kevesen tudják, hogy Magyarország első egyetemét is itt alapította Nagy Lajos király.A török hódoltság a város építészetében hagyott komoly nyomot, mint a Gázi Kászim pasa dzsámiján érhető tetten, ami a város főterén található.

Az 1800-as éveket sem értük el, amikortól királyi rangú városként emlegették Pécset.

A városról mindig is úgy tartották, hogy egy valódi soknemzetiségű település, hiszen itt aztán tényleg békében megéltek egymás mellett a magyarok, a svábok és a horvátok.

Fontos esemény volt a város újkori történetében a Pécs 2010 Kulturális Főváros program, amely azt jelentette, hogy abban az évben a település Essennel és Isztambullal egyetemben a kontinens szellemi és kulturális központjává vált. Ez volt az az év, amikor a hatalmas fejlesztések révbe értek és valósággal özönlöttek ide a turisták. Hatalmas nyereség volt ez a díj a város számára.

Igazán élhető településről van szó tehát személyében, ami egyéb díjakban is kifejeződött az évek során.

Itt áll tehát most Pécs, az ország egyik legszebb részének központja, melyről most egy izgalmas videót is bemutatunk szavaink alátámasztása végett.

Íme Pécs:

 

Forrás: youtube.com
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.