Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Hortobággyal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Petőfi igazsága

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Petőfi igazsága


2020/02/13
Pi

Magyarország egyik legcsodálatosabb vidéke a Hortobágy, melyről most olyan videót mutatunk, melytől a lélegzet is eláll!

Petőfi Hortobágya

Már Petőfi Sándor is megénekelte 1844-ben a magyar róna iránti csodálatát, melyet az Alföld című versében kürtölt világgá:

„Mit nekem te zordon Kárpátoknak
Fenyvesekkel vadregényes tája!
Tán csodállak, ámde nem szeretlek,
S képzetem hegyvölgyedet nem járja.Lenn az alföld tengersík vidékin
Ott vagyok honn, ott az én világom
Börtönéből szabadúlt sas lelkem,
Ha a rónák végtelenjét látom…”

Eme sorokkal nem lehet vitatkozni, az egyik leghíresebb magyar költő azt vetette papírra amit érzett és érez azóta is sok-sok honfitársunk.

Keresztül autózva ezen a csodás vidéken az ember csak beleréved a messzi, végtelennek tűnő tájba. Hirtelen ötlettől vezérelve kedve támad arra, hogy az autót az út mellett hagyva, kilométereket gyalogoljon be a pusztába, hátrahagyva a világ zaját és az átlag mindennapok problémáit.

Ez a nagy magyar Alföld. Talán kevesen tudják (bár ki tudja?), de külföldön minket magyarokat úgy tartanak nyilván, hogy nálunk végtelen a síkság, mindenhol paprika terem és csak gulyás levest vagyunk hajlandóak enni. Ha ezek a sztereotípiák kissé túlzóak is, de valamiféle igazság mindenképpen van benne.

Az alábbiakban mutatunk egy videót a Hortobágyról. Hogyan készülnek fel az ott élő állattartók a télre? Csodás hangulatú egy felvétel ez, melyet mindenkinek muszáj látnia, aki csak egy kicsit is úgy érez, mint Petőfi Sándor egykoron, 1844-ben.

Íme a videó:

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com
utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.