Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Phenjannal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Hirdeti magát a világ legzártabb országa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Hirdeti magát a világ legzártabb országa


2019/07/24
Pi

Minek is mondja az ember azt, mikor a világ legzárkózottabb országának fővárosa saját promociós videót csinál?

Phenjan reklámja

Észak-Korea fővárosa Phenjan.

Észak-Korea mindenféle törekvés és nyitás ellenére még mindig elég zárt közösséget alkot. Bár a mostani vezetőn látszanak a törekvések, hiszen tárgyalt már külföldön (igaz Oroszországban és Kínában, melyek hozzá hű baráti országok) és találkozott a hosszú évek alatt általa ördöggé avanzsált amerikai állam elnökével is.Mindezektől függetlenül sajnos naponta érkeznek hírek arról, hogy az ország újabb és újabb atombomba, hosszú hatótávú fegyverkísérletbe fogott, illetve bár ebben az ügyben is voltak előrelépések, de attól még a „testvérországgal”, Dél-Koreával is pattanásig feszült a helyzet.

Kicsit olyan ez az ország, hogy őt mindenki csak bántja, mindenki csak rosszat akar Neki, és sajnos elég lenne egy kis szikra, hogy lángtengerré váljon.

Ez tehát Észak-Korea ma. Az interneten rengeteg videót lehet találni róla, azonban azt nem szokhattuk meg, hogy a fővárosáról, vagy úgy általánosságban egyik részéről promóciós, timelaps vagy egyéb propagandaszagú, hivatalos videót láthassunk. Félre értés ne essék: a világ összes országának magára valamit is adó városa használ ilyen felvételeket önreklám céljából, hiszen ezáltal is szeretné magához édesgetni a turistákat.

De akkor a kis kommunista állam miért tesz ilyet? Lehet, hogy ez is jele a nyugati nyitásnak? Elképzelhető. De nem is baj. Mert így végre láthatjuk az ország fővárosát eddig nem látott felvételeken. Nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt a mondatot valaki is leírja: olyan felvételek következnek most, amitől az ember azt gondolja, hogy Phenjant látnia kell.

Ugye milyen furcsa?

 

Forrás: youtube.com
34Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.