Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Skóciában

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Skócia rejtélyes világa

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Skócia rejtélyes világa


2018/11/05
Pi

Kinek mi jut eszébe Skóciáról? Ez az ország maga a csoda, melyre maximálisan igaz: Ezt látnia kell!

Skóciában történt

Skócia az Egyesült Királyság második legnagyobb országrésze. A Brit-sziget északi harmadát foglalja el. Délről Anglia, nyugatról és északról az Atlanti-óceán, keletről az Északi-tenger határolja. Kevesen tudják, de mintegy 800 sziget tartozik hozzá. Fővárosa (nem Glasgow!) Edinburgh, mely Európa egyik legnagyobb pénzügyi központjának számít. Gazdaságilag is kikerülhetetlen, hiszen a skót felségvizek nagy területet szakítanak ki az észak-atlanti vizekből és az Északi-tengerből, és alattuk rejlik az Európai Unió egyik legnagyobb nyersolajtartaléka.Egy kis történelem: a Skót Királyság 1707. május 1-jéig független állam volt, ekkor azonban az Acts of Union (az egyesülési törvények) politikai unióba vonta az angol királysággal, és ezzel létrejött Nagy-Britannia. Skócia továbbra is külön állam, és saját törvénykezéssel rendelkezik. Skóciáról sok embernek van elképzelése, persze mindenkinek más dolog jut róla eszébe. Felföld, Köd, eső, hideg, skót mentalitás, a halhatatlanok és a többi.

Itt egy nem akármilyen videó most róla. Skócia csodás és sokkal többet rejt magában, mint az eddig felsoroltak. Íme a bizonyíték:

 

Forrás: youtube.com
34Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.