Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Skóciával

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Skócia a rejtélyes világ

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Skócia a rejtélyes világ


2020/04/01
Pi

Kinek mi jut eszébe, ha azt hallja, hogy Skócia? Erre is keressük a választ, mely érdekesebb, mint hinnék!

Skócia története

Kinek mi jut eszébe tehát Skóciáról?

Rém egyszerű kérdés, jön is az ezernyi válasz: Whiskey, Felföld, Glasgow, hideg, „skótok”, a MacLeod klán és a hallhatatlanok, a skót duda. Ezek a dolgok egészen biztosan az elsők közt vetődnek fel gondolat szintjén. És mint mindenben, ebben is van valami természetesen. Hiszen Skócia sokszínűségéhez ezek a dolgok is hozzátartoznak.De milyen is a számok nyelvén ez az ország? Skócia az Egyesült Királyság második legnagyobb országrésze terület és népesség alapján egyaránt. Tagolt vidékének köszönhetően mintegy 800 sziget tartozik hozzá.

Fővárosa a közhiedelemmel ellentétben nem Glasgow, hanem Edinburgh, mely egyben Európa egyik legnagyobb pénzügyi központja is.

Történelmüket megannyi háború színesíti. A Skót Királyság 1707. május 1-jéig független állam, ekkor azonban az Acts of Union (az egyesülési törvények) politikai unióba vonta az angol királysággal, és ezzel létrejött Nagy-Britannia.

Mint minden átmenet, ez sem volt békés, a mai napig tapintható feszültség a két nép között, amely szerencsére azért nem annyira durva, mint például a két Korea viszonya. Skócia továbbra is külön állam, és saját törvénykezéssel rendelkezik, sőt néhány éve felvetődött, hogy elhagyja a koronát, azonban ezt az ötletet a függetlenségi népszavazáson végül elvetették.

Mi most nem a politikára, a városokra koncentrálunk, hanem erre a gyönyörű országra, a lélegzetelállító tájaira. Hogyan is lehetne ezt jobban bemutatni, mint egy olyan videóval, melyet alig egy év alatt több, mint 2 és fél millióan néztek meg?

Íme tehát Skócia, a rejtélyes vidék, melyet egyszer tényleg mindenkinek látnia kell:

 

Forrás: youtube.com

David Mark képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.