Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Szentpéterváron

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Íme Észak Velencéje

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Íme Észak Velencéje


2018/10/19
Pi

Szentpétervár Oroszország legszebb városának számít. Különlegessége miatt észak Velencéjének is szokták nevezni.

Ez Észak Velencéje

Szentpétervár rengeteg érdekességet tartogat magában.

Azt tudtad róla, hogy a város területe az alapításkor még mocsaras, lápos vidék volt? Ezért lehet az, hogy manapság Velencéhez hasonlóan, szinte az egész régi városrész cölöpökre épült.
Hihetetlen,de igaz: Szentpétervár ma 42 szigeten fekszik.Másik híres jelensége az éjsazkái és annyak fényei jelentik. A fehér éjszakák idénye május végétől július végéig tart, ezen időszak alatt még éjszaka sem teljes a sötétség.
Ott aztán tényleg igaz: hogy a nappal soha nem érhet véget.

Leghíresebb épülete az Ermitázs a világ egyik legjelentősebb képzőművészeti múzeuma, ahol 365 helyiségben közel 2,5 millió alkotás tekinthető meg az év minden napján.

Ha felkeltette érdeklődésedet ez a csodás északi város, akkor most mutatnk róla egy nem mindennapi videót is.
Íme:

 

Forrás: youtube.com

Julia Casado képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.