Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szibéria csodája

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Szibéria sokkal több, mint gondolnánk!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szibéria sokkal több, mint gondolnánk!


2018/11/09
Pi

Szibéria egy megfoghatatlan világ, legalábbis nekünk innen a messzi távolból. Tényleg: mi ugrik be az embernek, ha meghallja ezt a nevet?
 

Csodás hely Szibéria

Oroszország, állandó hideg, hó, kopár földek, ahol semmi sem nő, tundra, sötét és még hasonló dolgok.Ez azonban egy hatalmas tévedés. Már eleve Oroszország is más, hiszen hatalmas területe elképesztően változatos és ez nagyon igaz Szibériára is.

Persze vitathatatlan, hogy itt hideg is van, azonban elképesztően nagy területe miatt badarság lenne azt gondolni, hogy minden részére ugyan az az igaz. Gondoljunk csak bele: Földünk szárazföldjének 9 %-a Szibéria területe. Brutálisan nagy szám ez!Persze vannak olyan területei, melyek közel vannak az északi-sarkkörhöz, ott előfordul, hogy -40 fok is lehet és úgy általánosságban a január nem egy barátságos időszaka az évnek azon a 12,6 millió négyzetkilométeren. Azonban nyáron vannak olyan helyek, ahol a maximum majdnem eléri a 30 celsius fokot, szóval a helyzet annyira azért mégsem reménytelen.

A természet nagy küzdő, ezért évmilliók alatt alkalmazkodott a környezethez.

Csodás világ alakult ki, melyet mindenkinek látnia kell. Ha személyesen nem is, de azért mindenképpen, hogy bebizonyosodjon: Szibéria sokkal több annál, amit mindenki gondol róla!

Forrás: youtube.com

Евгений Боровской képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.