Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Tátra tavával

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A Tátra legnagyobb tava

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Tátra legnagyobb tava


2020/01/24
Pi

Lengyelország testvérország. Az 1956-os események összekötik a két népet, ott és itt is barátsággal gondolnak egymásra az emberek. A két országot csupán Szlovákia és a Tátra választja el egymástól, tehát ha lengyel földre akarunk lépni, még csak sokat sem kell érte utaznunk. Ha pedig már ott vagyunk, akkor a nagyvárosok mellett ne hagyjuk ki a Lengyel-Tátrát és annak legnagyobb tavát, a Halas-tavat.

A Tátra tava

A Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata. Szlovákia északi és Lengyelország déli részén húzódik.
Legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs, a maga 2655 méteres magasságával.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy melyik országban vannak a hegy szebb részei. Kicsit otrombának is hat a feltételezés, de vannak olyanok, akiknek ez igenis szempont és tudnak különbséget tenni hegy és hegy között.

Az utazási irodák –melyek az aktív kikapcsolódásra specializálódtak- kínálatában mind a két országból van lehetőség választani. Hegyi túrák, via ferrata túrák és télen ún. hótalpas túrák várnak minden érdeklődőt. A Tátra tehát tele van csodás helyekkel. Közülük az egyik legszebb kétség kívül a Zakopanetól nem messze lévő Halas-tó (Morskie Oko), mely majdnem 1400 méter magasan található, területe pedig 35 hektár. Hegyi tó lévén a mélysége 51 méter és természetesen a fürdés benne szigorúan tiltott.De a Morskie Oko tipikusan a mindent a szemnek és semmit a kéznek kategória, nem is véletlenül. Csodás látványt nyújt, olyat, melyet az ember legszívesebben órákig bámulna. Az év majd’ minden szakában turistacsalogató. Amit ott kapunk, az nem mindennapi.

De ne is szaporítsuk tovább a szót, nézzük meg ezt a csodás videót, mely a Tátra lengyel részéről és a Halas-tóról készült.

Ugye, hogy nem hétköznapi?

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com

Arek Socha képe a Pixabay -en. Przemysław Bromberek képe a Pixabay -en.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.