Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Tátra tavával

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A Tátra legnagyobb tava

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A Tátra legnagyobb tava


2020/01/24
Pi

Lengyelország testvérország. Az 1956-os események összekötik a két népet, ott és itt is barátsággal gondolnak egymásra az emberek. A két országot csupán Szlovákia és a Tátra választja el egymástól, tehát ha lengyel földre akarunk lépni, még csak sokat sem kell érte utaznunk. Ha pedig már ott vagyunk, akkor a nagyvárosok mellett ne hagyjuk ki a Lengyel-Tátrát és annak legnagyobb tavát, a Halas-tavat.

A Tátra tava

A Tátra a Kárpátok legmagasabb hegyvonulata. Szlovákia északi és Lengyelország déli részén húzódik.
Legmagasabb pontja a Gerlachfalvi-csúcs, a maga 2655 méteres magasságával.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy melyik országban vannak a hegy szebb részei. Kicsit otrombának is hat a feltételezés, de vannak olyanok, akiknek ez igenis szempont és tudnak különbséget tenni hegy és hegy között.

Az utazási irodák –melyek az aktív kikapcsolódásra specializálódtak- kínálatában mind a két országból van lehetőség választani. Hegyi túrák, via ferrata túrák és télen ún. hótalpas túrák várnak minden érdeklődőt. A Tátra tehát tele van csodás helyekkel. Közülük az egyik legszebb kétség kívül a Zakopanetól nem messze lévő Halas-tó (Morskie Oko), mely majdnem 1400 méter magasan található, területe pedig 35 hektár. Hegyi tó lévén a mélysége 51 méter és természetesen a fürdés benne szigorúan tiltott.De a Morskie Oko tipikusan a mindent a szemnek és semmit a kéznek kategória, nem is véletlenül. Csodás látványt nyújt, olyat, melyet az ember legszívesebben órákig bámulna. Az év majd’ minden szakában turistacsalogató. Amit ott kapunk, az nem mindennapi.

De ne is szaporítsuk tovább a szót, nézzük meg ezt a csodás videót, mely a Tátra lengyel részéről és a Halas-tóról készült.

Ugye, hogy nem hétköznapi?

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com

Arek Socha képe a Pixabay -en. Przemysław Bromberek képe a Pixabay -en.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!