Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Bledi tóval

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Szerencsét hozó templom a tó közepén

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Szerencsét hozó templom a tó közepén


2019/07/17
Pi

Mikor az ember azt hallja, hogy Bledi-tó, első alkalommal nem ugrik be róla semmi különös. Kissé olaszos hangzása van, de tényleg csak ennyi.

Bledi tó szerencséje

Nyilván nem születne cikk erről a szlovén tóról, ha csak ennyi lenne a története. Mert sok érdekesség van vele kapcsolatban, másként hogyan is lehetne Szlovénia első számú turista célpontja?

Nekünk, magyaroknak sem kell olyan sokat utaznunk eme valóban különleges látványosságért, hiszen Budapestről kényelmes tempóban alig 5 óra autózás után ott lehetünk. Valljuk be, hogy ha valami különlegességre vágytunk eddig, akkor utaztunk már többet is régebben.De mitől is annyira különleges ez a nyugati szomszédunk nyugati országrészében lévő tó? Zöldellő erdők, havas hegycsúcsok, kristálytiszta víz, ódon vár, aprócska sziget, melyen egy templom található.

Tessék? Gondolhatja az olvasó. Igen! Egy templom. Ráadásul szerencsére a helyiek pontosan tudják, hogy mitől „döglik a turista”, így nem zárják el eme látványosságot, hanem lehetőséget adnak arra, hogy az ember közelről is megnézze. Ha letudjuk a csónakbérlés nehézségeit (12 euró), akkor már lehetőségünk is van a kis szigetről szemügyre venni ezt a csodás környéket és magát a templomot, melyhez ráadásul nem egy legenda is kapcsolódik.

Az egyik, hogy ha a templomhoz vezető 99 lépcsőn a szerelmes férfi felcipeli az asszonyát, akkor az ő házasságuk bizony örökké fog tartani.
A másik a helyhez kapcsolódó legenda pedig az, hogy ha megkongatjuk a sziget templomának a harangját, akkor valóra válik egy kívánságunk. A harang köteléhez persze mindig nagy a kígyózó sor, hiszen ki ne szeretné, hogy valóra váljon az álma?

Micsoda történetek, igaz?

És még nincsen vége ennek a kedvcsinálónak, hiszen hoztunk még egy videót is erről a nem mindennapi helyről.

Íme:

 

Ugye, hogy szép? Ugye, hogy jó lenne élőben is látni? Ne feledje: csak 5 óra autóval!

Forrás: youtube.com

Walkerssk képe a Pixabay -en. 歌 高 képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.