Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt az úszó vb-vel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Ismét a miénk az úszó vb!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ismét a miénk az úszó vb!


2019/07/22
Pi

Budapest rendezheti a 2027-es olimpiai kvalifikációs vizes világbajnokságot, erről a vizes sportágakat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA döntött a dél-koreai Kvangdzsuban.

Úszó vb nálunk

A nemzetközi Úszószövetség a a FINA illetékesei úgy határoztak, hogy a 2025-ös vb-nek az oroszországi Kazany adhat otthont, két évvel később pedig - akárcsak 2017-ben - ismét a magyar főváros lesz a házigazda.

Budapest - amely tavalyelőtt Balatonfüreddel közösen rendezte meg a vizes sportágak csúcseseményét - Perth (1991, 1998), Róma (1994, 2009), Barcelona (2003, 2013), Fukuoka (2001, 2021) és Kazany (2015, 2025) után a hatodik olyan város lesz, amely két vb-nek is otthon ad.Az évszámokból is látszik, hogy nem példátlan az, hogy egy város viszonylag rövid időn belül két alkalommal is rendezője legyen a világ negyedik legnépszerűbb sporteseményének, de megnézve a városok veretes rangsorát látszik, hogy nem akármilyen társaságba került a magyar főváros. A 2027-es rendezésre összesen mindazonáltal heten pályáztak.

A döntéssel kapcsolatban Julio C. Maglione, a FINA elnöke kifejtette: a magyar főváros a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezte két évvel ezelőtt, és semmi kétsége afelől, hogy a bizalmat ismét meghálálja.

A döntésből kitűnik az, hogy a FINA megbízik a magyarokban, megbízik Budapestben, sokra tartja Magyarországot. Az újabb rendezés sikere elsősorban a magyar bajnokok, a magyar sport és Budapest sikere.

Nem szabad elfeledni: a vizes vb-re tízezrek érkeznek külföldről, tömegével jönnek a tehetős, sokat költő vendégek. Emellett a nagyvilágban százmilliók látják Budapest legszebb arcát televízióban, újságokban, online felületeken, ami felbecsülhetetlen reklámértékkel bír. Budapest még ismertebb, még kedveltebb és még látogatottabb lesz. Sokan elfelejtik és csak a pénzt, a költségeket látják az ilyen ügyek mögött, azonban az előbb felsorolt pozitív szempontok legalább annyira, ha nem fontosabbak.

A vb nem csak a versenyzőknek és a turistáknak volt hasznos azonban. A budapestiek a 2017-es esemény óta is rengetegen keresik fel az előző vb alkalmával megszépített Margitszigetet, sportolók, családok, gyerekek százai és ezrei használják nap mint nap a felújított Császár-Komjádi Uszodát, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodát, valamint a világ egyik legjobb versenyuszodájának bizonyult Duna Arénát.

Ráadásul ez ösztönzően hat a a fiatalokra is. Rengeteg fiatal ugrik medencébe akár már holnap annak a reményében, hogy ezt egy vizes vb-n sportolóként is átélje.

Ahogy mondani szokás: már ezért megérte az egész.
35Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.