Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Velencével

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Az Adria királynője

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az Adria királynője


2019/07/09
Pi

Mi jut eszedbe, ha azt hallod, hogy Olaszország? Temperamentum, pizza, szép lányok, Róma, Vatikán, csizma, tenger és valahol még az első gondolatok közt egészen biztosan megjelenik Velence is.

Velencei történések

Velence személyében a világ egyik legkülönlegesebb városáról beszélünk, mely építészeti megoldása irányt mutatott későbbi települések létrejöttében. Mikor róla beszélünk, akkor tulajdonképpen egy több, mint 100 szigetből álló csoportot emlegetünk, mely összesen 7 négyzetkilométer területen fekszik.

Mint ilyen különlegesnek számít, ezért turisták hada lepi el az év minden szakában. Nyaranta a jó idő, tél végén a farsang miatt özönlenek oda az emberek. Természetesen az idők alatt rengeteg ismert és közismert elnevezést is aggattak rá, melyek közül a legnépszerűbbnek az Adria királynője”, a „víz városa” és a „fény városa” jelzők bizonyultak.A város más különlegességekkel is bír. Ha Velencéről látunk képeket vagy videót, minden alkalommal feltűnnek a gondolák. Ezek azok a vízi járművek, melyek a szűk „csatornákon” közlekednek. Régi funkciója a városiak közlekedtetése volt, manapság azonban a turisták elkápráztatása végett használják őket.

Aki Velencében jár az tudja, hogy micsoda monumentális látványt nyújt a hatalmas tenger és óceánjáró hajók kikötése is. Bizony közvetlenül a part mellett már elképesztően mély a tenger feneke rögtön, ami a térség kialakulása miatt lett ilyen.

A globális felmelegedés Velencét is sújtja. A város, mint a tengerparti települések többsége, vagy a tengerek és óceánok szigetei, a víz lassú, de jól megfigyelhető emelkedése miatt komoly veszélyben vannak. A XXI. század emberének komolyan kell rajta dolgoznia, hogy a fent említett nevezettességek (köztük Velence) ne tűnjenek el az idő előrehaladtával.

A város és térség azonban ma még él és virágzik, a turisták szeretik, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy a legnagyobb videó megosztókat ellepik a jobbnál is jobb felvételek.Velencét kissé bemutattuk az alábbiakban, azonban ez mind semmi sem volt ahhoz képest, ami most jön.

Íme tehát az Adria királynője, teljes pompájában:

 

Forrás:youtube.com
 

Alois Wonaschütz képe a Pixabay -en. Free-Photos képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.