Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Velencei-tóval

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
fooldal > Voltál már a Velencei-tónál?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Voltál már a Velencei-tónál?


2019/04/26
Pi

Magyarország harmadik legnagyobb tava a Velencei tó, mely sokkal többet rejt magában, mint ami elsőre látszik. Mutatjuk!

Velencei-tó csodája

A Velencei-tó Magyarország harmadik legnagyobb természetes tava. Hasonlatos az ország legnagyobb tavához, a Balatonhoz, aminek az az oka, hogy a földrajzi adottságai, valamint a mederszabályzása is hasonlatos a magyar tengeréhez. Sokkal kisebb, mint a tőle nem sokkal nyugatabbra fekvő turistaparadicsom, azonban azt kevesen tudják róla, hogy a mérete és az alacsony átlagos vízmélysége miatt Európa legmelegebb édesvízi tavának számít.

Gazdag a történelme is, hiszen (és ezt is kevesen tudják róla) a tó körülbelül 100 évente kiszárad. Ebből adódik, hogy az elmúlt évezredben nem egyszer volt példa erre a sajnálatos esetre. Legutóbb az 1800-as évek második felében történt meg ez vele.Az „elláposodással” a mai napig küzd a tó, amely emberi beavatkozás nélkül ismételten a kihalás szélére fog sodródni. Nehéz munka azonban az iszap eltávolítása, hiszen a több millió köbméter sárnak nehéz új otthont találni. A legutóbbi ilyen karbantartás a 70-es években volt, akkor mélyítették ki a tavat a mai szintjére.

Manapság népszerű helynek számít, a nyári hónapok tekintetében. A partja a Balatonnal egyetemben lett kibentonozva, így a turisták egyre nagyobb számban vehetik igénybe a tavat. Hajózásra ugyan kevéssé alkalmas – a már említett alacsony vízmélység miatt -, de arra úgyis ott van a Balaton, igaz?

Az alábbiakban mutatunk egy csodás videót a tóról. Nagyon szépen bemutatja, körbeírja a tavat. Csodás látni, hogy milyen szépen alakult át a Balaton kistestvérének a környezete.

Ha nyáron van egy kis ideje, mindenképpen menjen el oda is. Megéri.

 

 

Forrás: youtube.com
33Kommentek

Még nincsnenk hozzászólások.

Kérjük jelentkezzen be, ha hozzá szeretne szólni


Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.