Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Zemplénnel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Büszke Zemplén

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Büszke Zemplén


2019/08/02
Pi

Itt van az országban ,mégis oly keveset tudhattunk róla. Eddig. Mert most alaposan bemutatjuk Magyarország egyik legszebb részét, Zemplént!

Zemplén hangulata

Borsod-Abaúj-Zemplén megye. Már Miskolc kapcsán is használtuk ezt a jelzőt, de úgy gondoljuk, hogy ez az ország legbüszkébb környéke, városa, megyéje.

Ebben az országban sajnos hajlamosak az emberek pejoratív értelemben használni azt, hogy „borsodi”, de az itt élők akkor is nagyon büszkék a származásukra.Azonban az is igaz, hogy egy ilyen megye, mint Borsod-Abaúj-Zemplén, mint az a nevéből is látszik, hármas tagolású, ami nem valami divat, vagy egyén okok miatt lett az, ami, hanem a földrajzi felosztása miatt.

Így amikor találkozunk egy olyan emberrel, aki erről a környékről való, rögtön hozzáteszi, hogy Borsod megye és Zemplén, vagy „én zempléni vagyok”.

Zemplén a megye talán legszebb része, hozzátartozik Tokaj, a Zemplén-hegység, a Bodrog és a Hernád, a települések közül Sárospatak a csodás várával, az ország utolsó tengerszeme, illetve Szerencs is.

Idegenforgalmilag is jelentős szerepet tölt be, sokan jönnek ide nyaralni is és ha már gazdasági szemmel is nézzük, akkor a szőlő és bortermesztése, termelése sem utolsó, amire a legjobb példa a messzi földön híres Tokaji Aszú.

Az alábbiakban mutatunk egy videót a környékről, mely csodásan példázza a Zemplén szépségét és értékeit. Ne feledjük: az ország azon részéről beszélünk, ahol a természet még nagyrészt uralkodó, bőven vannak még eredeti állapotukban lévő részek, olyanok, melyeket az ember szeret felfedezni egy-egy kirándulás alkalmával.

Címszavakban ez lenne tehát Zemplén, de most már beszéljenek a képek, egy csodás videó formájában.

Íme, Zemplén:

 

Forrás: youtube.com

devenyipisti képe a Pixabay -en.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.