Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt Bokoddal

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A csoda neve: Bokodi-tó

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A csoda neve: Bokodi-tó


2020/01/31
Pi

Magyarország és kirándulás? Bármikor! Hova? Az mindig jó kérdés. Most egy olyan helyet mutatunk meg, ami nem biztos, hogy benne van a top 5-ben, de lehet, hogy benne kellene szerepelnie.

Bokod tava

A Mátra télen-nyáron, a Balaton-felvidék jó időben, a Budai-hegyek mindig és még hosszasan lehetne sorolni azt, hogy mikor és hova kirándulhat az ember, ha kedve éppen úgy tartja.

Bokod azonban más. Azért más, mert egészen biztosan nem gondol rá az ember, ha kirándulni akar. Miért is tenné? Nem olyan híres, nem kap akkora reklámot, egy ügynökség, vagy iroda sem viszi oda tömegével a turistákat. Ez persze nem feltétlen baj.Mert a Bokodi-tó pont azért tart ott ahol, mert nem veszi körül akkora felhajtás.  Csodás egy hely, melyet azért „tudni kell időben megnézni”. A tó legnagyobb erénye volt anno, hogy nem fagyott be telente, mely azért lehetett így, mert a szomszédságában található az Oroszlányi Erőmű, melynek amolyan hűtőtavaként létesítették még az 1960-as évek elején ezt, a ma már horgászparadicsomnak szolgáló tavat. Az erőmű által termelt hulladékhőnek köszönhetően a tó vize sokáig télen sem fagyott be, azonban 2016 óta az erőmű szünetelteti a tevékenységét, ezért ma már képes a víz kristályosodni. Ami biztos, hogy a szünet 2020-ig december 31-ig biztosan eltart. Hogy utána mi lesz? Azt még nem lehet tudni.

Tehát adva van egy csodás környék, melyről nagyszerű fotók készülnek. A lebegő falu titka a cölöpök hada, melyek az odaépült kis házakat rendületlenül tartják. Igazi élmény ezt élőben látni, ha jó az idő, akkor sok órás programot jelent.

Most mutatunk egy videót is, mely a fentebbi szavainkat alátámasztja. Valóban nem egy tucat hely, igaz?

 

Forrás: youtube.com
utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.