Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a téli Erdéllyel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Erdély télen is csodás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Erdély télen is csodás


2020/01/21
Pi

Erdély télen, Erdély nyáron, Erdély mindig! Ez lehetne a cikk címe, mely Székelyföld legszebb arcát mutatja be: ilyen ez a csodás táj télen, behavazva.

Erdély tele

Szerencsére (vagy nem szerencsére, ki-ki vérmérséklete és beállítottsága szerint) a magyar tájak az idei télen eddig nem ízlelték meg az, hogy milyen, amikor fehérbe burkolózinak. Erdély azonban már túl van nem egy havazáson a mostani téli szezonban.

Ha valaki azt mondja, hogy tél és Erdély mindenkinek a farkasordító hideg és a behavazott vidékek jutnak eszükbe. Ez nem nagy tévedés, hiszen ez idő tájt gyakran érkeznek hírek arról, hogy a Csíki-medencében mínusz 20 fok vagy annál is hidegebb volt előző este.A Hargita legszebb csúcsain nem ritka, hogy még áprilisban is van hó, sőt a helyiek beszámolója alapján az is előfordult, hogy május 1-én az ablakpárkány is be volt havazódva.

A román hatóságok sajnos nem fektetnek nagy hangsúlyt az idegenforgalomra, már ami a magyar lakta részeket illeti. A hegyek és a klíma bőven lehetővé tennék azt, hogy turistaparadicsomot alakítsanak ki a térségből, mely vendégszeretettel, olcsó árakkal és a (befektetések után) megfelelő infrastruktúrával várnák a külföldi látogatókat.

Amíg mindez megvalósul, addig jó pár évet kell azonban várni. Kis kedvcsinálónak érkezzen most az idei télről egy helyi youtube csatorna 4k-s drónfelvétele, mely bemutatja azt, hogy Erdély miért is olyan vonzó télen. Mondjuk nyáron is az. Erdély mindig az.

Forrás: youtube.com

Zsóka Vehofsics képe a Pixabay -en.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.