Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Mátrával

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A nyugalom szigete Magyarországon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A nyugalom szigete Magyarországon


2020/01/17
Pi

Miért éppen Alaszka? – szólt a nagy sikerű sorozat címe a 80-as években. Miért épp a Mátra? – szól a cikk címe ma. Miért is? Ezt mutatjuk most be!

Csodás hely a Mátra

Az Északi-középhegység egyik tagja a Mátra és nem csak azért, mert itt található az ország legmagasabb pontja a Kékestető, 1014 méteres tengerszint feletti magasságával. Alapterületre is a legnagyobbak között található a hegyláncban és szintén itt fekszik az ország legmagasabban lévő települése, Mátraszentimre.
Mátraszentimre amúgy is kimagasló jelentőséggel bír a hegység életében, hiszen két testvértelepülésével (Mátraszentimre és Mátraszentlászló) együtt építették fel és avatták fel 1942-ben a Három falu templomát, mely azóta egyfajta jelképpé is vált.

Miért épp a Mátra? – szól a bevezetőben feltett kérdés. Mindenkinek másért. Egyeseknek azért, mert a levegője (a szanatóriumok sem véletlenül itt nyitották meg kapuikat) olyan, mely az országban máshol nem. Másoknak a természeti környezete, az állatok és a csodás növényvilág a legfőbb szempont. Nyaranta kirándulási lehetőségek és túraútvonalak tucatjai várják a turistákat, míg telente a síparkok nyújtotta sportolási lehetőségek jelentik a legfőbb célt. Persze az ébredő tavaszi Mátra is csodás, de az őszinél, az ezernyi színben pompázó fákkal teletűzdelt környezetnél nem sikerült még szebbet látni az országban. (Ez persze szubjektív vélemény.)Élmény-élmény hátán, ezt jelenti a Mátra. Nyugalom és kikapcsolódás évszaktól függetlenül- lehet ennek ellenállni? Turisták ezrei bizonyítják be, hogy nem lehet. Nagyon nem. A Mátrában el lehet bújni a mindennapok bajai elől, fel lehet töltődni a sokszor érintetlennek tűnő természet által. Ha a Balaton a magyar tenger szórakozni lehet, akkor a Mátra az a hely, ahol kikapcsolódni. Azt viszont teljes mértékben.

Az alábbiakban mutatunk egy videót, mely a téli Mátrát mutatja be, még a hó előtt. Az összes fent említett jelzőt viszontláthatjuk ezen a felvételen. Miért is ne látnánk? Hiszen a Mátra a mi csodánk. Nyugalmunk első számú szigete. A mi nyugodt Alaszkánk.

 

Forrás: youtube.com, fotó: pixaby.com
utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek a sport világából

Politika, bulvár, sport. Ezek azok a témák, melyek a legtöbb embert foglalkoztatják. A sport világ hatalmas, a világ és a magyar sport élet naponta szállítja a legnagyobb szenzációkat, eredményeket. Ezeket is megmutatja az Eztörtént.hu.

Hírek Magyarországról

Minden éredekes és érdekfeszítő hír, mely Magyarországgal kapcsolatos. Zajlik az élet, csak kapkodja a fejét? Az Eztörtént bemutatja a történések valós okát!

Hírek a nagyvilágból

A világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Hírek Budapestről

Budapest Magyarország fővárosa, ahol mindig történik valami érdekes. A város tele van élettel, soha nem alszik. Az Eztörtént.hu bemutatja, hogy mi zalik aktuálisan a legnagyobb magyar városban!

Hírek a Balatonról

A Balaton minden évszakban érdekfeszítő téma, melyről a magyar emberek imádnak olvasni. Persze a fő szezonja a nyár, akkor zajlik ott igazán az élet, azonban mi soha nem engedjük el a Magyar Tenger kezét,így az Eztörtént.hu mindig szívesen foglalkozik a tóval.