Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez történt a Seychelle-szigetekkel

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Seychelle-szigetek: paradicsoma az Indiai-óceánban

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Seychelle-szigetek: paradicsoma az Indiai-óceánban


2020/01/15
Pi

Egy olyan világot tárunk fel, mely igazán akkor vonzó a magyar ember számára, amikor itthon mínuszok vannak és vacogunk. Persze ha Magyarországon jó az idő, akkor sem kell kétségbeesni: a Seychelle-szigeteken évi 365 napig tart a paradicsom.

Seychelle paradicsoma

A Seychelle-szigetekről a legtöbben nem is tudják, hogy esetében egy országról beszélünk. Nem tartozik hozzá semelyik nagyobb afrikai államhoz. Mint annyi hely a világon ez is angol gyarmat volt, de 1976-ban kikiáltották a függetlenséget és az elszakadást a brit koronától. Viszonylagos közelsége az afrikai kontinenshez (Szomáliához képest 1300 km-re, Madagaszkártól 1000 km távolságra fekszik az Indiai-óceánban), ezért nem meglepő, hogy az angol nyelv mellett a francia is hivatalos a sziget-államban. Az viszont egyáltalán nem meglepő, hogy a fekete kontinens államai közöl ez a legkisebb mind a területi, mind pedig a lakosság számát tekintve. Területe 455 négyzetkilométer, lakossága pedig nem éri el a 100.000 főt. Ha a magyar viszonyokhoz hasonlítanánk, akkor azt mondanánk: kétszer nagyobb, mint Miskolc, és plusz egy harmaddal laknak többen ott, mint a borsodi megyeszékhelyen.

Összesen 115 kisebb szigetből áll, de az alkotmányban még 155 ilyen képződményt említenek meg.
Eddig még nem említettük meg azt, hogy miért is ilyen vonzó hely ez. A szemléltetésre a legjobb adat az, hogy az évi középhőmérséklet 27 Celsius fok. Áprilistól októberig tart a kicsit hűvösebb időszak, amely szárazabb is egyúttal. A trópusi esők itt is éreztetik hatásukat: a csapadék éves mennyisége két és félszer több, mint a magyarországi. Azonban a szigetek tagoltsága miatt mikroklímák alakultak ki, így ezek az adatok nem egységesek minden sziget vonatkozásában.Élővilágát és természeti adottságát a legmagasabb szinten óvják. Hét darab nemzeti parkkal rendelkezik, melyek nagy részét a 80-as években hozták létre.  A védettséget fokozandóan pedig az UNESCO is „fennhatósága” alatt tart két részt, természeti értékek között.

Ez lenne a száraz felsorolás a Seychelle-szigetekről. Azonban ez a hely, a trópusi, egzotikus mivolta miatt sokkal több. DE itt már nem szeretnénk a szavakat szaporítani, beszéljen helyettünk ez a videó, mely száz szónál is többet ér.

Íme az Indiai-óceán paradicsoma:

 

Forrás: youtube.com, pixabay.com

Walkerssk képe a Pixabay -en.

yoyoset képe a Pixabay -en.


utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Hírek Magyarországról

Értesülj a legfontosabb hírekről az Eztörtént.hu-n! Legyen szó gasztronómiáról, utazásról, kirándulásról, sportról vagy gazdaságról, nálunk minden érdekfeszítő hírről tudomást szerezhetsz, csak hogy tudd Eztörtént!

Hírek a nagyvilágból

Nem csak a magyar hírekre vagy kíváncsi? Nem csodáljuk, hiszen a világ hatalmas és tele van eseményekkel. Háború itt, földrengés ott, tüntetések, rendezvények, koncertek amott. Bárhol a világon ami kicsit is érdekes, felháborító vagy furcsa, az az Eztörténen megtalálható!

Programajánló a hét minden napjára!

Legyen szó akár Budapestről, vidékről, Magyarországról vagy külföldről, az Eztörtént.hu-n biztosan megtalálod a legizgalmasabb programokat, hogy eg ynap se teljen el a hétből unalmasan! Programajánló a hét mindennapjára az Eztörtént.hu-n! Koncertek, rendezvények, fesztiválok, minden ami színesebbé teszi életünket! 

 

 

Eztörtént! Erről mindenképp tudnod kell!

Az Eztörtént.hu-n csak a legizgalmasabb és legérdekesebb indormációkat és tudnivalókat találod! Legyen szó egy izgalmas receptről, egy különleges túraútvonalról, kihagyhatatlan koncertekről, ünnepi készülődésről és persze a lemaradhatatlan hírekről, az Eztörtént.hu bármiben a szolgálatodra lesz!